MAKS ŽESTOKO OPLEO PO DEURU!

17.01.2023. 18:52:00

Nakon dramatičnog jutra u hrvatskom Saboru, gdje je održan aktualac na kojem je premijer Andrej Plenković odgovarao na pitanja zastupnika, poznati hrvatski branitelj Mario Maks Slaviček poslao je otvoreno pismo medijima ne bi li pružio vlastiti sud o braniteljim koji ulaze u politiku.

Posebno se osvrnuo na Antu Deura, za kojeg navodi da su mu “partija i sinekure važnije od suboraca”.

Slavičekovo pismo 7dnevno prenosi u cijelosti:

OTVORENO PISMO BRANITELJIMA KOJI SU UŠLI U POLITIKU

Hrvatska je iznad svega, samo Bog je od nje veći i hrvatski narod preči gospodo branitelji, HDZ-ovci i ostali. Nije li tako? Što kazati na to što mnogima u HDZ-u ne smeta koalicija i kohabitacija s dojučerašnjom a čini se i sadašnjom antihrvatskom političkom strankom. Ne smeta dužnosnike ni članstvo te svekolike HDZ-ovce što su im manjinci, krajišnici i Ukrajinci važniji od vlastite države i naroda.

Gledam i slušam Antu Deura i njegovu retoriku. Što reći? Iznjedrile ga i stvorile interesđije iz Šatora, da nije generala Kapulara ne bi vjerujem bio to što jest. Kaže kako general Sačić je bivši milicajac, pa Deure kućo stara ako je tako, budimo dosljedni i iskreni tvoj prvi predsjednik stranke Tuđman je bio partizan, pola stranke su ti bivše komunjare i udbaši druga polovica njihovi potomci a koalicijski partner agresorska stranka. Imaj(te) muda pa i to reci u Saboru ako smiješ, hajde izazivam te … Jadan je ovaj moj narod što je dobrohotno blesav pa vas sve skupa trpi. Neka Vam se svima dogodilo da Vam djeca moraju van iz države trbuhom za kruhom.

Neće njima će HDZ naći posao i sigurnost državne službe jer tata je zadužio stranku, valjao joj je podložni i dosljedno. I ne kamarad Deur nisam simpatizer SDP-a ni Milanovića, ja sam od onih koje je tvoja stranka eliminirala kako bi napravila mjesta partneru SDSS-u. Mada držim kako su za razliku od tebe i tvojih iz HDZ časniji barem po tome što ne glume kako hrvatsku vole. A i to što uopće postoje na političkoj sceni može narod zahvaliti upravo tvojoj partiji HDZ- i vama HDZ-ovcama.

Uz Đakića postao si nažalost ogledni primjer Ono kad ti je partija i sinekure važnija od suboraca. Poznajem te Ante Deur iz brigade i držao sam kako ti odora i suborci nešto znače, držao sam kako ćeš pomagati suborcima i dijeliti njihovu sudbinu kao što si i u ratnim danima i za to ti onomad skidam kapu. No ti posta isti kao drugovi iz komiteta, u se, na se, i poda se. Đakićevo, tvoje i ponašanje mnogih funkcionera HDZ-ovaca i drugih tzv. domoljuba danas je kopija ponašanja orjune, komunističke partije i partizana. Vi ste međutim i nažalost potvrda izreke koja kaže: Od čega si nastao zavisi od genetike u što ćeš se pretvoriti od politike.

Onima poput Vas kojima ispada kako je slabija genetika potkupi ih i podjarmi politika. Vi gospodo i mi mali obični ljudi koji nemaju fige u džepu i ne može ih politika kupiti nismo ratovali za iste ideale i državu, čini se. Neka ti i vam Bog dade zdravlja i mudrosti kako bi progledao, posuo se pepelom uz sve one koji su zalutali i odnarodili se te stavili sebe i partiju iznad suboraca, naroda i države”, stoji u pismu.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:snimka zaslona

Izvorni autor: PDN/7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.