MANIJAKU IZ SPLITA POLA STOLJEĆA ZATVORA: Kod susjeda došao po brašno, pa ih prebio čekićem i batom za meso i izbo do smrti

08.02.2021. 14:13:00

Zbog teškog ubojstva bračnog para Uvodić i krađe, Luka Juretić nepravomoćno je osuđen na 50 godina zatvora

Solinjanin Luka Juretić dobio je 50 godina zatvora, nakon što je Županijski sud u Splitu donio nepravomoćnu presudu temeljem optužnice kojom ga se teretilo za teško ubojstvo svojih susjeda, starijeg bračnog para Senke i Vicenca Uvodića, javlja 24sata.

Njega se tereti da je jedne večeri krajem siječnja 2019. došao na vrata Uvodićevih tražeći brašno. Nakon toga ih je počeo udarati batom za meso i čekićem te ubadati nožem. Vicenco Uvodić je u napadu zadobio 13 udaraca i ubod nožem u trbuh, zbog čega je i preminuo iste večeri. Njegova je suruga dobila više udaraca i teške ozljede glave, a Juretić joj je slomio desnu i teško ozlijedio lijevu ruku. Ona je preminula nepuna tri mjeseca kasnije u bolnici. Juretić je nakon zvjerskog napada iz njihova stana ukrao nakit, novac i druge predmete.

“Sudsko vijeće je dosudilo maksimalnu kazne jer se radi o jednom od najokrutnijih zločina na ovom prostoru, a čak i u Hrvatskoj. Manja kazna, prema stavu vijeća, značila bi potcjenjivanje ovih kaznenih djela”, rekao je sudac Mešin.

Prema domaćem zakonodavstvu za teško ubojstvo je moguće dobiti 50 godina zatvora. No, česte su rasprave o tome kad, kome i kako je moguće izreći toliko veliku kaznu. Posljednji put je takva kazna dosuđena 19-godišnjem Tinu Šunjergi, koji je 2017. godine u Čistoj Velikoj kod Šibenika ustrijelio svoje roditelje, jer su mu godinama prigovarali zbog loših ocjena i drogiranja. Za svako je ubojstvo dobio po 24 godine zatvora, a na kraju je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 40 godina.

Izvor: net.hr/Danas.hr/PDN/Foto: Drustvene mreze

Izvorni autor: 24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.