Marijan Pavliček: Hrvatska će nestati!

23.09.2020. 21:21:00

Danas je u slobodnom govoru u Hrvatskom saboru saborski zastupnik Marijan Pavliček ispred Hrvatskih suverenista govorio o demografskoj katastrofi Republike Hrvatske.

Pavliček je istaknuo da će rezultati popisa stanovništa koje će se provesti u proljeće pokazati da smo po prvi puta u povijesti kao država pali ispod 4 milijuna stanovnika u Republici Hrvatskoj.

„Negativni demografski trendovi prisutni su u Hrvatskoj zadnjih 30 godina. Svake godine izgubimo jedan grad veličine Makarske ili Županje, odnosno veličine 10-15 000 stanovnika, i to samo što se tiče prirodnog prirasta, bez svih onih tisuća ljudi koji napuste Hrvatsku i odu u neke druge zapadnoeuropske zemlje. 1991. godine imali smo 51829 novorođene djece, prošle godine taj je broj iznosio samo 36 135. Mi smo narod koji nestaje! Sela nam se pretvaraj u salaše, a salaši u pustare….

Demografija je pitanje broj 1 za budućnost Hrvatske! Sve dosadašnje Vlade nisu učinile gotovo ništa po tom ključnom pitanju za Hrvatsku. Aktualna Vlada je čak i ugasila Ministarstvo demografije te time pokazala koliko joj je ova tema bitna.

Demografska politika zapravo je prepuštena jedinicama lokalne samouprave što je apsurd. Hrvatski suverenisti i HKS već 7 godina dio su izvršne vlasti u gradu Vukovaru. Grad Vukovar jedini je grad u Hrvatskoj koji upravo zalaganjem HKS- a subvencionira troškove stanovanja obiteljima sa troje i više djece. Našim amandmanom na proračun grada Vukovar udvostručene su jednokratne pomoći za novorođenu djecu.

No, demografsku politiku treba provoditi državna vlast jer bez istinske demografske strategije Hrvatska će nestati! „ zaključio je Pavliček.

Izvor: Kamenjar.com/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.