Marijan Pavliček: Kada će Dragana Jeckov u Hrvatskom saboru govoriti o zločinima koje su počinili njezini sumještani u Negoslavcima?!

01.10.2020. 16:09:00

Danas je u slobodnom govoru u Hrvatskom saboru saborski zastupnik Marijan Pavliček ispred Hrvatskih suverenista prenio svjedočanstvo gospođe Sandre Rapčak, predsjednice Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja koja je reagirala na jučerašnji slobodan govor zastupnice SDSS-a Dragane Jeckov kojoj su smetala imena ulica u Hrvatskoj.

Status gospođe Rapčak koji je pročitao Pavliček prenosimo u cijelosti:

Zastupnica u Hrvatskom saboru iz SDSS-a (iz Negoslavaca – selo do Vukovara) danas priča o ustaškim ulicama diljem Republike Hrvatske.. Za dotičnu bi upravo na današnji dan postavila nekoliko pitanja:

– kada će ista priznati i krenuti javno pričati o zločinima i zločincima iz svojeg sela koji su mučili, silovali i ubijali Hrvate i ostalo ne-srpsko stanovništvo?

– kada će ista priznati i javno reći da su upravo u Negoslavcima bili logori ili takozvani “kućni pritvori” u kojima su se činili gore navedeni zločini i ispitivanja?

“Poštovana” zastupnice,

Upravo na današnji dan 1991.godine moja obitelj i ja odvedeni smo iz našeg sela (Sotin) u vaše selo (Negoslavci) gdje smo 2 dana ispitivani i mučeni. Gdje su moju majku silovali vaši sunarodnjaci. Vaš sunarodnjak je rekao tada da se mog tatu stavi na prvo mjesto za ubijanje! Upravo vaši mještani su odveli mog tatu na današnji dan i ubili ga. Njegove posmrtne ostatke do dana današnjeg nismo pronašli. A vaši sumještani jako dobro znaju istinu o tome. Kada ćete o tome pričati u Hrvatskom saboru? U vašem selu su mnogi ubijeni. Većinu i dalje tražimo.

Kako vas nije sramota pričati o nazivima ulica u našoj domovini, a u isto vrijeme prešućivati zločine koje su činili vaši mještani i sunarodnjaci?! Jer i prešučivanje je isto zločin. A svi dobro znamo da Negoslavci nisu New York i da svi znate sve!!

“Poštovana” zastupnice, sramite li se kada se pogledate u ogledalo? Bojite li se Božjeg suda?

Ako do sada niste, mislim da je krajnje vrijeme da toga postanete svjesni. Svakog od nas čeka Božji sud i pravda.“

Nakon pročitanog svjedočanstva Pavliček je istaknuo kako ovakvih i sličnih svjedočanstva i sudbina ima na tisuće, od Tompojevaca, Sotina, Đeletovaca, Bočina, Slunja, Kostajnice, Ćelija itd., no za razliku od Varivoda gdje su komemoraciji za nevine žrtve sudjelovali predsjednik Vlade, dopredsjednik Vlade iz redova SDSS-a te zastupnik Pupovac u komemoracijama ovih gore navedenih mjesta oni nikada nisu prisustvovali. Nemojmo dozvoliti da nam neke žrtva budu bitnije od drugih.

Cijeli govor možete pogledati na linku:

Izvor: PDN/Foto:Davor Puklavec/Foto:Pixsell

Izvorni autor: Marijan Pavliček/FB

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.