Marin Leovac (33) novi je igrač Osijeka

26.01.2022. 16:17:00

Marin Leovac (33) novi je igrač Osijeka. Nakon dugih i pomalo mučnih pregovora Nenad Bjelica je ipak uspio 'slomiti' čelnike Dinama koji su jednom od izravnih konkurenata za naslov prvaka prodali iskusnog lijevog beka na kojeg u Maksimiru više ne računaju

'Sretan sam što sam došao u Osijek. Malo je potrajalo, ali su se na kraju klubovi ipak dogovorili. Poznajem ljude u stručnom stožeru, isto tako i većinu igrača, tako da sada jedva čekam da im se priključim na treninzima. Ciljevi su visoki i nadam se da ćemo na kraju nešto i osvojiti', rekao je Marin Leovac nakon što je potpisao za Osijek do ljeta 2023. godine s opcijom produženja na još jednu sezonu.

Leovac je bio član Dinama od ljeta 2018. godine kada je stigao iz PAOK-a, a u Hrvatski Telekom Prvoj ligi je branio i boje Rijeke za koju je igrao od 2013. do 2015. te proljetni dio sezone 2017./'18. kao posuđeni igrač. Tijekom karijere Leovac je upisao i pet nastupa za hrvatsku reprezentaciju.

Dugo se 'kuhao' njegov transfer, u Dinamu su u jednom trenutku čak odlučili da Leovac može besplatno otići u bilo koji klub. Osim u Osijek za kojeg je cijena iskusnog lijevog beka bila - 300.000 eura!

No, klubovi su se na kraju ipak dogovorili, a Nenad Bjelica je svog miljenika ipak uspio dovesti u Gradski vrt.

Naime, Leovac i Bjelica surađivali su u bečkoj Austriji, a baš je Bjelica insistirao na njegovom dolasku kad je preuzeo momčad Dinama.

'Da, surađivali smo u bečkoj Austriji i Dinamu i ne treba trošiti riječi o njemu i njegovim suradnicima. Svi znamo koliko su kvalitetni i uspješni, na meni je i svima ostalima da pružimo najviše što možemo. Veselim se što ću upoznati svoje nove suigrače i vjerujem da ćemo od početka drugog dijela sezone nastaviti pobjeđivati', rekao je Leovac.

Nenad Bjelica, trener i menadžer Osijeka, nije skrivao zadovoljstvo jer je napokon ispunio svoju je želju te uspješno riješio posao dovođenja Leovca u svoju momčad.

 

'Uspjeli smo se na kraju usuglasiti s njegovim bivšim klubom i nismo dvojili nijedne sekunde. On je bio naša prva želja kada smo razmišljali o poziciji lijevog bočnog. U početku to nije bilo moguće, sada se to ostvarilo i jako smo sretni zbog toga. U njemu smo dobili iskusnog igrača koji poznaje moj način rad i ono kako najčešće igramo, također poznaje i naše automatizme. Vjerujem da mu razdoblje adaptacije na novu sredinu neće biti dugačko, da će nam pomoći od prvog trenutka i zato smo se i u velikoj mjeri odlučili za njega', istaknuo je Bjelica koji je dobio iskusnog igrača koji se uspješno okušao i u elitnom europskom natjecanju:

'Igrao je Ligu prvaka s Austrijom i Dinamom, bio prvak s Dinamom i Rijekom, potom je igrao i u PAOK-u što znači da se itekako naučio nositi s pritiskom koje inače nose utakmice koje su pred nama. Kada smo sve to stavili na vagu, lako nam je bilo odlučiti za njega. Zdrav je i spreman, u punom trenažnom procesu tako da će već biti u kadru momčadi za subotnji susret protiv Slaven Belupa', završio je Nenad Bjelica.

Izvor: tportal.hr/Foto: NK Osijek

Izvorni autor: Ivan Žurić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.