MASOVNA TUČNJAVA NAKON UTAKMICE: 200 maskiranih torcidaša napalo policiju, ovi uzvratili pendrecima; jedan policajac ozlijeđen

03.02.2020. 08:01:00

Tri osobe dovedene su u Policijsku postaju Varaždin na kriminalističko istraživanje

U utakmici 20. kola Prve HNL u nogometaši Hajduka su kao gosti pobijedili Varaždin sa 3:0, a utakmica je ušla u povijest jer je po prvi puta došlo do VAR-provjere u HNL-u.

Navijači Hajduka i pripadnici policije sukobili su se fizički nakon utakmice, priopćila je policija, a jedan policajac je ozlijVARAŽDINSKA POLICIJA TVRDI DA IH JE NAPALOeđen. Policija je tukla navijače pendrecima, a koristila je i suzavac.

Priopćenje varaždinske policije prenosimo u cijelosti:

Na nogometnoj utakmici bilo je prisutno oko 5,100 posjetitelja, od čega 1.300 navijača HNK „Hajduk“, pripadnika navijačke skupine „Torcida“.

Tijekom utakmice od strane pripadnika navedene navijačke skupine kršene su odredbe Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, na način da su isti zapalili 20-ak raznih pirotehničkih sredstava i 4 dimne bombe, prenosi sportski.net

Po završetku nogometne utakmice, oko 200 maskiranih pripadnika navijačke skupine „Torcida“ koji su bili smješteni na južnoj tribini, napali su policijske službenike na osiguranju i to verbalno, a potom i fizički. Tom je prilikom jedan policijski službenik ozlijeđen te je oštećeno jedno službeno policijsko vozilo.

U cilju sprječavanja daljnjeg napada na policijske službenike i sprječavanja daljnjeg oštećivanja imovine, policijski su službenici prema većem broju osoba uporabili sredstva prisile – tjelesnu snagu, palicu i sprej s nadražujućim tvarima.

U Policijsku postaju Varaždin na kriminalističko istraživanje dovedene su tri osobe, dok se kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja drugih osoba koje su sudjelovale u napadu i neredima, nastavlja. Cjelokupno javno okupljanje je video-foto dokumentirano od strane policijskih službenika, o čemu su svi posjetitelji obaviješteni prije početka javnog okupljanja putem službenog razglasa.”

Izvor: Priznajem.hr/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.