Medicinske sestre svaka Vam čast!

10.09.2019. 19:20:00

Svaka vam čast!

Ne može svaka osoba na ovome svijetu u kojem živimo  imati oči, uši, nos i želudac ...da vidi i gleda krvave scene, da svojim ušima čuje jauk i patnju, njuhom da osjeti mirise smrti, a želudac to da stoječki podnese. Ne, ne može svatko biti medicinska sestra,  svaka vam čast!

Za onu plaću koja je nikakva, s obzirom na ono što radite i koliko prekovremenih natučete, ne radi plaće, već da ljudski odradite svoj posao, a da na kraju od stare senilne bakice dobijete ni Hvala već p....ti m......!
Nije lako biti medicinska sestra, gledati  nepoznate ljude kako se pate, ali i odlazak poznatih zauvijek. Posebnu težinu ovom poslu dajete  vi medicinari.

Vi ne možete spajati vikende za blagdane i praznike kao političari, jer će vam u 1 ujutro doći netko kome treba pomoći...krvav, pijan ko letva kome treba ispumpati želudac, pretučen,  isprebijan jer je imao sudar automobilom.

Eto i takvi nisu marili da vi medicinske sestre postojite, bili su spremni svaku vašu ljutnu zbog plaće i prosvjed na tipkovnici negativno komentirati... ŠTO BI ONE? KOJI ĆE IM .....VEĆE PLAĆE? SAMO ISPIJAJU KAVU I SPAVAJU U NOĆNOJ!

Sve dok oni  sami ne postanu  taj isti pacijent, a one medicinske sestre koje spavaju,  pružaju vam pomoć.... Brinu se o vama .... Presvalče vas ako ste i to nesposobni .... Vode vas na WC ..... Hrane vas ko malu djecu .... Bez obzira na vaš osvrt negdje tako ..... KAJ ONE SAD BABE U KUTAMA HOĆE?

One, one presvalče u.....e guzice vaših roditelja .. One presvlače zapišane krevete. One se brinu o vašoj djeci kad se rode, kad ih boli. Onda tek shvatite koliko medicinske sestre i doktori vrijede. Kad vam je njihova pomoć potrebna!

Ona na svojim leđima nosi 20 puta više posla negoli što stigne.  Ona je preopterećena šetajući od sobe do sobe, od pacijenta do pacijenta, jer ih nema dovoljno u smjeni. Jer je pola kolega već potražilo sreću u Irskoj!

Ne smijemo dozvoliti da i ona zbog zahtjeva 500 kn veće plaće ode van, jer tko će se brinuti tada o nama ???? Političari? Ne, oni su to i napravili!

I zapamtite. I one imaju obitelj. I one su zaslužile putovanje sa obitelji na skijanje, na  more, na izlet.  A možda ne mogu?

Medicinske sestre svaka Vam čast.  Vi ste stup društva. Vi!!!

Bloger Zagy

***Mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije Portala Dnevnih Novosti

Izvor: Krešimir Cestar/Foto:Fah/PDN

Izvorni autor: Bloger Zagy

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.