Medved pozvao branitelje i sve ostale građane da predaju ilegalno vatreno oružje

14.10.2020. 11:44:00

Ministar branitelja Tomo Medved pozvao je branitelje i sve ostale građane da predaju ilegalno vatreno oružje. Napomenuo je i da nam ne treba radikalizacija i pozivanje na bunt.

Ministar branitelja Tomo Medved apelirao je na građane da predaju oružje koje nedozvoljeno posjeduju, nakon ranjavanja policajca na Markovu trgu.

Također, obrušio se na izjavu saborske zastupnice Domovinskog pokreta Karoline Vidović Krišto koja je izjavila da Vladu od nezadovoljstva naroda neće spasiti ni postavljanje tenkova oko Markova trga. Napomenuo je kako nam ne treba radikalizacija i pozivanje na bunt.

“Nakon nemilog događaja svjedočimo neprimjerenim javnim istupima određenih političara i raznih pojedinaca i grupa na društvenim mrežama.

Moj poziv je prema dužnosnicima, zastupnicima, gradonačelnicima i drugim dužnosnicima da se suzdrže od radikalizacije i pozivanja na bunt i stvaranja društva netolerancije. Obveza svih nas je da doprinosimo smirivanju tenzija. Istraga će utvrditi motive događaja na Markovu trgu. Prepustimo istražnim tijelima da do kraja utvrde motive i zašto je taj mladić napravio to što je napravio”, kazao je Medved, prenosi Dnevnik.hr

O velikoj količini ilegalnog oružja vezanog za braniteljsku populaciju, ministar kaže:

“U proteklih 30 godina, nakon završetka Domovinskog rata bilo je niz poziva i akcija da se preda ilegalno oružje. Više od 30.000 ilegalnog oružja je predano. Pozivam građane i branitelje da predaju oružje.

“Predajte ilegalno oružje”

Pozivam sve da gradimo povjerenje prema institucijama. To je važno. Naša Vlada na tom tragu čini sve da gradimo institucije. Ponosni smo na sve naše službe i sva naša tijela. Nema razloga za držanje vatrenog oružja, jer to je opasnost za njih i njihove ukućane”, rekao je ministar.

“Danas nema nikakve potrebe niti ikakove ugroze da se naoružanje drži u neprikladnim uvjetima. Nikada ne znamo tko će doći u posjed tog vatrenog oružja i napraviti nešto neprimjereno. Ono predstavlja veliku opasnost. Apeliram na sve koji ga imaju da ga predaju”, kazao je. Odgovorio je i razmišlja li država o otkupu uružja.

“Razmišlja se i o tome, učinit ćemo sve kako bi vatrenog oružja i eksplozivnih naprava bilo što manje”, kazao je.

Obrušio se na izjavu saborske zastupnice Domovinskog pokreta Karoline Vidović Krišto koja je izjavila da Vladu od nezadovoljstva naroda neće spasiti ni postavljanje tenkova oko Markova trga.

“To je nešto što je potpuno neprihvatljivo. Ove mjere koje su postavljene, postavljene su u cilju zaštite. Mi smo relativizirali sigurnosnu komponentu. Moramo poštivati struku. Podsjećam da smo mi hrvatski branitelji spriječili dolazak nečijih tuđih tenkova na Markov trg. Izjave su neprihvatljive”, rekao je Medved.

Izvor: Kamenjar.com/PDN/Foto:kamenjar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.