Milanović oštro po Grliću Radmanu: Nagađa se da je pismen, on ne zna hrvatski

04.02.2022. 14:25:00

Predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, komentirao je izjave ministra vanjskih i europskih poslova, Gordana Grlića Radmana, izrečene tijekom gostovanja u Dnevniku u 18 na N1.

Na pitanje o izjavama ministra vanjskih poslova Gordana Grlića RadmanaMilanović pita: “Što je taj nesretnik rekao? Je li to itko razumio? Nagađa se da je on pismen i da zna hrvatski, ali to je još u fazi nagađanja, i da nije bruka za Hrvatsku samo takva.”

O izjavi da se ponaša kao partizanski miner mostova, kaže: “Kako bih se trebao ponašati? Kao četnički miner? Rekao sam vam da ne zna hrvatski. Ne zna ni srpski, ne zna nijedan jezik.”

“Stvarno ne razumijem Radmana. On govori o partizanima, koji je odrastao na komunističkim jaslama… Čiji je otac bio komunistička budža u Sesvetama. I sad on meni govori da sam ja partizanski miner. Da barem ima neke poetike u tome, ali nema. Bolje partizanski nego četnički”, rekao je Milanović.

Podsjetimo, gostujući u Dnevniku u 18 na N1, ministar vanjskih i europskih poslova, Gordan Grlić Radman na pitanje čini li doista predsjednik reputacijsku štetu zbog izjava o Ukrajini, rekao je:

“Najvažniji europski i svjetski mediji su ga citirali. Zvali su me urednici najvažnijih novina koji su se čudili tim izjavama i pitali stoji li Vlada iza toga. Ogradili smo se od izjava predsjednika Milanovića, u Bruxellesu su se isto čudili tome. Njegove izjave doista jako štete imidžu Hrvatske.”

Na pitanje moraju li onda on ili premijer razgovarati s kolegama i ispravljati odnose, dodao je:

“Moramo. Umjesto da predsjednik države gradi mostove, on se ponaša kao partizanski miner koji ih ruši. On mora vratiti ugled instituciji predsjednika. Ponaša se kao aktivist koji nešto kritizira, ljude to zabavlja.”

Izvor: n1/ Foto: PIXSELL

Izvorni autor: N1 Hrvatska

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.