MILANOVIĆ U PETRINJI: “OBNOVA VAŠIH DOMOVA NIJE MOJA NADLEŽNOST, ima tko je zadužen za to”

29.12.2021. 13:51:00

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović svoj je posjet području koje je na današnji dan prije godinu dana pogodio potres započeo u sisačkom kontejnerskom naselju u kojem žive stanari najveće stambene jedinice koja je stradala u trešnji. Riječ je o zgradi koja broji 146 stanova. Pred svih pet ulaza u zgradu bili su upaljeni lampioni.

Primila ga je gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček te su potom bili u polusatnom razgovoru sa stanarima kontejnerskog naselja.

Predsjednik je nakon toga stigao u kontejnersko naselje Sajmište u Petrinji, gdje se zadržao kratko, odnosno samo se prošetao kroz naselje. U nekoliko je navrata zastao i saslušao stanovnike koji zapravo svi imaju samo jednu želju – da im se obnove domovi.

Zanimala ga je njihova privatna situacija, osobne prilike i u kakvom su im stanju kuće i zgrade. Radilo se mahom o stanovnicima zgrada u središtu Petrinje.

Jedna stanovnica ga je pozvala u kontejner da vidi gdje živi, očito aludirajući na neki problem koji ima. Ostali su mahom izrazili zadovoljstvo uvjetima u naselju.

U nekoliko navrata moglo se čuti da im je predsjednik uputio istu rečenicu: “Nije moja nadležnost”, upućujući ih na lokalne vlasti koje bi trebale rješavati njihove svakodnevne probleme.

Za sanaciju njihovih domova zadužena je Vlada Republike Hrvatske i Fond solidarnosti koji vodi potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:HINA/ Damir SENČAR/ ml

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.