Milošević: Svoj dolazak u Knin smatram zalogom za budućnost

05.08.2020. 12:35:00

KNIN, 5. kolovoza 2020. (Hina) - Potpredsjednik Vlade  Boris Milošević (SDSS) poručio je u srijedu da Vlada ima zadatak smanjiti tenzije u društvu kako bi se prekinula spirala mržnje te istaknuo da svoj dolazak u Knin smatra zalogom za budućnost. 

"Smatram da ova Vlada i parlamentarna većina imaju zadatak smanjiti i smiriti tenzije u društvu, da svatko svojim primjerom svjedoči kulturi mira, da svatko svojim doporinosom pridonese da gradimo društvo mira, toleranicje i dijaloga,  da se prekine spirala mržnje kako se više nikad užasi rata ne bi ponovili", poručio je Milošević nakon svečanog obilježavanja 25. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja.

Smatra kako je društvo sazrelo da poštuje sve žrtve, bez obzira na njihovu nacionalnost,da  prihvati da su Srbi iz Hrvatske imali svoja stradanja i žrtve te da sjećanje na njih trebamo poštovati.

Poručio je da je u govorima predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i predsjednika Republike Zorana Milanovića čuo poruke mira, pomirbe i budućnosti. 

"Emocije su još svježe, čuo sam poruke mira, pomirbe i budućnosti, tako da svoj dolazak smatram zalogom za budućnost i smatram da je ovo prvi korak", naglasio je Milošević.

Na upit kako komentira napade iz Beograda o njegovom dolasku u Knin, Milošević je ustvrdio da su ti napadi očekivani.

Poručio je da to razumije prvenstveno kao govor ljudi koji su pretrpjeli bol ili diskriminaciju i nisu osjetili pravdu jer su morali otići sa svojih ognjišta te ustvrdio da u tom pogledu nikome ne zamjera.

(Hina)

Izvor: HINA/PDN/Foto:screenshot

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.