Ministarstvo branitelja poslalo nova dva pravilnka u savjetovanje

11.10.2021. 17:58:00

Ministarstvo hrvatskih branitelja u javno savjetovanje pustilo je dva pravilnika koji će omogućiti provođenje novosti što ih donose izmjene Zakona o hrvatskim braniteljima, ali i potpuno novi Zakon o civilnim stradalnicima Domovinskog rata.  
U Javno savjetovanje upućeni su   Prijedlog  pravilnika o  Evidenciji hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i  Prijedlog pravilnika o Evidenciji civilnih stradalnika iz Domovinskog rata. 

Prijedlogom pravilnika o Evidenciji hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata  uređuje se  način prikupljanja, vođenja i ažuriranja podataka u Evidenciji hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, način na koji će Evidencija biti dostupna nadležnim tijelima kao i drugo važno za Evidenciju.

Savjetovanje je otvoreno do: 23.10.2021., a isto je moguće pronaći na poveznici: https://esavjetovanja.gov.hr/Econ/MainScreen?EntityId=18861

Što se opet  tiće Prijedloga pravilnika o Evidenciji civilnih stradalnika iz Domovinskog rata treba napomenuti da je člankom 62. stavkom 5. Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata (NN, br. 84/21) predviđeno   donošenje Pravilnika kojim će se urediti način vođenja, sadržaj, pristup i ostalo u vezi s vođenjem Evidencije civilnih stradalnika iz Domovinskog rata u koju se upisuju sve osobe koje imaju priznat status civilnog stradalnika iz Domovinskog rata, te je stoga potrebno donjeti isti..

Savjetovanje je otvoreno do: 23.10.2021., a isto je moguće pronaći na poveznici: https://esavjetovanja.gov.hr/Econ/MainScreen?EntityId=18865

 

Izvor: PDN/Foto: Ilustracija

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor: