Mirna Zidarić ispričala nam je kako se zarazila koronavirusom: 'Vladalo je, kasnije će se pokazati, zdravstveno neodgovorno ponašanje sa svih strana'

24.06.2020. 18:41:00

Proteklog vikenda naša popularna sportska novinarka boravila je u Zadru gdje je za HRT pratila teniski turnir Adria Tour organiziran na inicijativu srpskog teniskog šampiona Novaka Đokovića. Intervjuirala je Bornu Ćorića, našeg tenisača kod kojeg je potvrđena zaraza, a ubrzo nakon toga je i sama otkrila da je pozitivna

'Za razliku od tenisača sudionika Adria toura u Zadru koji su pozitivni na C19 i nemaju simptome, u mom se slučaju infekcija nakon 48 sati manifestirala tipičnim simptomima poput blago povišene temperature, glavobolje i opće slabosti. Čim sam pročitala da je Borna Ćorić, s kojim sam snimala intervju pozitivan bilo mi je jasno da bi to moglo biti to, a nakon što je naknadno i Đoković objavio svoj nalaz - dvojbe nije bilo', rekla nam je Mirna Zidarić.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Dražen Pajtlar AGK

Prema njezinom mišljenju najviši rizik transmisije virusa bio je tijekom zajedničke press konferencije u petak na kojoj su čak trojica pozitivnih igrača bila u malom zatvorenom prostoru pred mnoštvom novinara, snimatelja i znatiželjnika bez distance.

'Kao što je i ondje nazočna Biserka Petrović za tportal zamijetila, u tih 20-ak minuta vladalo je, kasnije će se pokazati zdravstveno neodgovorno ponašanje sa svih strana. Ali s obzirom na svjetsku slavu sudionika teško je to bilo držati pod kontrolom jer svatko je želio doći što bliže, snimiti što bolje, ekskluzivnije, sadržajnije. Meni su se smijali jer se ni s kim ne rukujem, vječito dezinficiram ruke, ali eto događa se i iznimno opreznima. Kasnije sam s Bornom snimala intervju, ponovno bez rukovanja, ali na manjoj udaljenosti od 2 metra, pa se možda i tada dogodila transmisija', pojašnjava.

Izvor: tportal.hr/Foto:Dražen Pajtak

Izvorni autor: Danijela-Ana Morić

Autor: