Mislili ste u kupaće? E, nećete! U utorak bi mogao pasti snijeg

10.05.2020. 12:44:00

Nakon što se već nego vrijeme grijemo na ugodnim temperaturama i hodamo u kratkim rukavima, za ponedjeljak je najavljen dolazak hladne fronte, a Istramet piše da bi u Hrvatskoj u utorak moglo biti snijega

Hladna fronta kreće se od Sjevernog mora i Skandinavije prema jugu te se u zapadnoj i centralnoj Europi od ponedjeljka očekuje znatan pad temperature, a ponegdje i snijeg. U većem dijelu zapadne Europe u ponedjeljak temperature bi mogle pasti i više od 10°C nego je uobičajeno za ovo doba godine, piše Severe-weather.eu.

S ponedjeljka na utorak hladnoća će stići i do nas, a IstraMet je kartom koju su objavili na Facebooku u dijelovima Hrvatske najavio snijeg za utorak.

DHMZ pak piše kako nas očekuje promjenljivo vrijeme uz povremenu kišu, razmjerno vjetrovito, a od utorka i osjetno svježije no ne spominju snijeg.

Foto: DHMZ

DHMZ ne spominje snijeg, još...

- U ponedjeljak će kiše biti uglavnom na Jadranu i područjima uz njega, moguće i na sjeverozapadu zemlje. U utorak će se proširiti na ostatak zemlje, a na Jadranu može i zagrmjeti. U srijedu malo kiše još može pasti na zapadu i sjeverozapadu zemlje. U ponedjeljak će puhati umjeren i jak jugozapadnjak, na Jadranu jugo, mjestimice i olujno. U utorak će vjetar prolazno okrenuti na sjeverni i sjeveroistočni, a na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana na buru. U srijedu jača jugoistočnjak i jugo. U ponedjeljak još uvijek toplo, zatim svježije, osobito u utorak u unutrašnjosti - prognozirali su u DHMZ-u.

Izvor: 24sata/ Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Izvorni autor: Bruno Serdar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.