Mladen Pavković: HRT ne želi hrvatske branitelje!

20.09.2021. 10:20:00

Malo je čudno da ni pojedine državne tvrtke  ne znaju ili ne žele poštivati zakon. Naime, kako je otkrio Teatar.hr nedavno raspisani natječaj za Glavnog ravnatelja HRT mora biti poništen, odnosno nije zakonit, kao i onaj za intendanta HNK u Zagrebu!

Problem je u tome što ni u jednom od ovih natječaja ne navode se  posebni uvjeti  iz Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji.

Također je neshvatljivo da u Kazališnom vijeću i Nadzornom odboru HRT sjedi jedan te isti čovjek – Mladen Čutura, koji je još k tome i predsjednik NO HRT!

Riječ je očito o velikom (i podobnom) glumcu bez kojeg se ništa ne može dogoditi na televiziji ni u kazalištu!? Kako, zašto? Možda bi nam na to pitanje mogla nešto podrobnije odgovoriti i  ministrica u Ministarstvu kulture i medija, tim prije što je to i prvorazredni kulturni škandal, kada bi možebitno trebala pasti i neka ostavka!?

A one koji raspisuju ovakve i slične natječaje i (ne)namjerno izostavljaju članak o Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji treba podsjetiti da prema tom zakonu u članku 102. se propisuje kako nezaposleni branitelji i članovi njihovih obitelji imaju prednost pri zapošljavanju pod jednakim uvjetima kad su u pitanju – javne službe i javne ustanove kojima je osnivač ili jedan od osnivača Republika Hrvatska, općina, grad ,županija, izvanproračunski i proračunski fondovi itd. i tome slično.

Teatar hr. još navodi kakoje u natječajima obvezno navesti posebne uvjete i kako je nužno objaviti poveznicu na internetsku stranicu Ministarstva branitelja na kojoj trebaju biti navedeni dokazi potrebni za ostvarivanje prava prednosti. 

Ništa od toga ne postoji na natječaju za Glavnog ravnatelja HRT te je kao takav (nezakonit!) ovaj natječaj još uvijek u „funkciji“, što se može protumačiti da netko u ovoj državnoj medijskoj kući naprosto ne želi – hrvatske branitelje!

Mladen Pavković, 

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)

Izvor: Dragovoljac.com/PDN/Foto:hrt.hr

Izvorni autor: Mladen Pavković/Dragovoljac.com

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.