Mladen Pavković: Nama „bečki“, a njima – grah!

23.05.2023. 09:31:00

Možda nema veze jedno s drugim, ali je vrijedno pažnje. Naime, tražimo da  nam se makne s očiju crvena zvijezda petokraka, ali i kuhanje graha na raznim svečanostima hrvatskih branitelja!

Zvijezdu treba maknuti iz razloga jer su je i nakon II. svjetskog rata na kapama nosili bivši partizani, Udbaši i KOS-ovci, ali i srpski četnici tijekom Domovinskoga rata, poglavito pripadnici zloglasne JNA koja je baš pod tim znakom učinila nevjerojatne masakre i zločine nad nevinim Hrvatima, od Vukovara, Voćina  do Škabrnje.

Međutim, još je žalosnije što zvijezdu nose i neki istaknuti hrvatski „domoljubi“, ali u srcu, pa se ne vidi!

A kuhanje graha? Možda je teška riječ da i to treba „zabraniti“, ali i to smo na žalost naslijedili od bivših „komunjara“, koji su na svim većim skupovima, poglavito „bratstva i jedinstva“ kuhali i dijelili porcije graha, kao da su baš svi  „poludjeli“ za njim, kao da  je to jedino autohtono hrvatsko jelo.

S druge pak strane, kad ste vidjeli ili čuli za neki skup i lokalnih političara (a da o onima na županijskim i državnim razinama i ne govorimo) koji su se častili – grahom?

Dakle, nama grah, a njima bečki i ini odresci, francuski šampanjac i „samoborske“ kremšnite!

Vrijeme je, da se malo našalimo, da i po tom pitanju dođe do „lustracije“- njima grah, a nama „pečena janjetina“, tim više što se nismo borili da se samo i isključivo ONI „debljaju i maste“, već da nešto od toga prepuste i ljudima koji su bili prvi kad je trebalo!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Izvorni autor: Mladen Pavković/UHBDR91/Foto:MP

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.