Mladen Pavković: Nije dovoljno što nas pljuju i gaze, sad će nas još i tući i zatvarati!

13.02.2021. 12:07:00

U tv-emisiji Bujica (10.2.2021.) gostovao je, kako su objavili na portalu Slobodne Dalmacije, „nasilnik koji je na Općinskom sudu u Splitu  napao pravosudne policajce koji su od njega tražili da stavi masku“! Predsjednica ovog suda Marina Boko odmah je izjavila da je incident snimljen  kamerama  koje su postavljene na ulazu u sud.

I sva sreća što je sve snimljeno!

Tako smo na objavljenoj snimci lijepo vidjeli mladića (inače rođen 1992.) kako izlazi prema vratima suda (bez maske), dok mu iza leđa dolazi jedan krupan pravosudni policajac, hvata ga za vrat, a potom mu u pomoć dolaze još dva policajca i bacaju ga na pod.

Što jače mladić vrišti i zove u pomoć to su ovi agresivniji. Stavljaju mu lisice, „polijevaju“ ga sprejem u oči, a kad je počeo zapomagati da što to rade, da je njegov otac bio hrvatski branitelj, da se za nešto ovakvoga nije borio, tek onda je prema snimci proradila i palica, pa su ga počeli tuči kao zadnjeg kriminalca.

Ljudi su prolazi pokraj njega i nitko se nije ni okrenuo!

Za Općinski sud u Split bio je to samo jedan „mali, skromni „incident“!

Predsjednica suda, kako smo čuli u Bujici, izjavila je da se to dogodilo prilikom ulaska mladića u sud, a na snimci se lijepo vidjelo da je bilo po njegovu izlasku!

Dakle, već je došlo i do toga da će se javno malo tko usuditi reći da je bio branitelj, a poglavito će to biti izraženo nakon ovog „incidenta“.

Neku sličnu sliku nismo vidjeli ni kad su u Vukovaru ili Negoslavcima privodili četnike, odnosno ratne zločince. Njima čak nisu ni stavljali lisice, a vodili su ih na saslušanje kao na vatrogasnu zabavu.

Od hrvatskih branitelja, a poglavito Udruga proizašlih iz Domovinskog rata ni ovog puta nije bilo nekih većih reakcija. Oni koji su branili i obranili hrvatsku državu (dobrim dijelom) kao da su se zadnjih godina sakrili u mišje rupe.

Ili im je dobro, ili su se prodali.(Svaka čast iznimkama).

Međutim, možete li zamisliti kakva bi se „halbuka“ digla da se takav „incident“ dogodio na tom  mjestu (ili negdje drugdje), a da je u „igri“ bio neki Srbin, da su recimo njega naplatili samo za to što je skinuo masku prigodom izlaska iz sudske zgrade?

Tamo bi se odmah našli i održali konferenciju za tisak notorni Pupovac i Stanimirović, vjerojatno bi došli i Puhovski, Teršelič, Pusić, pa može biti čak i dr. Ognjen Kraus!

Dakle, što znači ovaj „incident“, što znače sramni naslovi u pojedinim novinama i portalima (kad su u pitanju hrvatski branitelji i njihova djeca) – da je počeo “lov“ na ljude koji su bili prvi kad je trebalo, koji su stvarali hrvatsku državu?

Kad su svojedobno Pupovca na zagrebačkom Dolcu pogodili kruhom i paštetom to je bila prva vijest u svim medijima, od televizije do novina i pojedinih portala, a naslovi su bili u stilu da se dogodio „atentat“!

A što je sad ovo?

Najgore je što branitelji (uglavnom) šute, kao što oni imaju s tim?

A navodno ih  još  uvijek  ima „pola milijuna“.

Mladen Pavković, 

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Izvor: Dragovoljac.com/PDN/Foto:screenshot

Izvorni autor: Mladen Pavković/UHBDR91.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.