Mladen Pavković: Otvorili ste granice i ponovno zaboravili hrvatske branitelje!

02.01.2023. 09:23:00

Kad se  u povodu pristupanja Hrvatske u Europsku uniju (EU) održavala središnja  svečanost na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, program obilježavanja započeo je polaganjem vijenaca u čast svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima iz hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata.

Na taj način ipak se odala zahvala i svima onima koji su bili najzaslužniji za ovaj veličanstveni događaj. Čak se ih i isticalo u pojedinim govorima.

Sada se (1. siječnja 2023.) uz veliku i dostojnu pompu obilježilo i članstvo Hrvatske u Schengenskom prostoru i europodručju. Granice su otvorene!

Na svečanost je stigla i predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen. Nakon Bregane, predsjednik Vlade Andrej Plenković sa suradnicima odveo je i svoju gošću i do središnjeg zagrebačkog trga te im platio kavu u – eurima!

Međutim, ovoga puta ni riječi o onima koji su najzaslužniji i za ovaj događaj, a njega sigurno ne bi bilo bez onih koji su stvarali i stvorili hrvatsku državu.

Dakle, prigodom dolaska predsjednice Europske komisije u Zagreb, prvo je državna delegacija trebala i morala položiti vijenac i zapaliti svijeće za sve one koji su bili prvi kad je trebalo, baš kao i otići na grob utemeljitelja RH Franje Tuđmana, a nakon toga posvetiti im i nekoliko rečenica, kao „hvala vam, a mi i bez vas idemo dalje“ (da se malo našalimo).

Hrvatske branitelje, a poglavito stradalnike, i sve one koji su stvarali hrvatsku državu uvijek i na svakom mjestu treba se i mora isticati, tim prije što su  u vrijeme velikosrpske agresije mnogi govorili da će njihova imena biti zapisana „zlatnim slovima“!

Uz to, prigodom ovakvih i sličnih događanja, izvodi se i hrvatska himna!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)

Izvorni autor: Mladen Pavković/UHBDR91/Foto:Ilustracija/HB

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.