Mladen Pavković: Sjednica za – plakati!

17.10.2024. 09:07:00

Sjednica odbora za obranu Hrvatskog sabora, koja je održana u srijedu, 16. listopada 2024., a koju je uživo prenosila i Televizija N1, pokazala je hrvatskim građanima, a poglavito hrvatskim braniteljima, da i te kako moraju i trebaju biti zabrinuti ukoliko se, ne daj Bože, dogodi da se  samo dio ratnog sukoba, koji trenutačno tinja diljem svijeta, prenese i u Hrvatsku.rHrvatsku.

Pored toga, ne znamo što bi na sve to rekli, da su čuli, Blago Zadro i Alfred Hill, Junaci hrvatskog obrambenog Domovinskog rata, koji su baš na dan održavanja ovog skupa poginuli u Vukovaru, a koje se na  Odboru nisu ni sjetili.

Među sudionicima  sjednice tek tu i tamo netko je bio hrvatski branitelj, dok većina nema veze s Domovinskim ratom, stvaranjem hrvatske države, pa su im nažalost takve bile i rasprave.

Uz Orsata Miljanića, koji je navodno bio i sudionik Domovinskog rata, poglavito se „raskokodakala“ Selak-Raspudić, ali i ono što je govorio Ranko Ostojić može se staviti mačku o rep!

Na sjednici, koja je trajala satima, uistinu smo se naslušali svašta, samo ne nečega što bi bilo vrijedno i pametno, jer umjesto da barem pod točkom „obrane“ svi budu koliko-toliko jedinstveni, oni su se ponašali kao da su završili  vojne škole, pa su i ovaj Odbor pretvorili u „kokošinjac!“

Stekao se dojam da već sutra svatko od ovih, a poglavito kandidatkinja za predsjednicu države Selak-Raspudić, bez problema mogu biti ratni zapovjednici Oružanih snaga RH, od kojih bi drhtalo pola Europe.

Aktualni zapovjednici Hrvatske vojske nisu se pojavili, ali kakve to ima veze, odnosno tko im je kriv što nisu došli (jer ionako njihove prijedloge i mišljenja malo bi tko od ovih uzeo za ozbiljno).

Dakle, sjednica Odbora za obranu je više bila show ili predstava za narod, u kojoj se većina gledatelja televizije jedino mogla smijati ili – plakati!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91.(UHBDR91.)

** Mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije Portala Dnevnih Novosti

Izvorni autor: Mladen Pavković/Foto:Patrik Macek/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.