Mladen Pavković: Sramota. Dačić nas je došao učiti i – povijest!

08.01.2023. 10:09:00

U Zagreb je na poziv kontraverzne udruge Srpskog narodnog vijeća (SNV) stigao i potpredsjednik Vlade Srbije i ministar vanjskih poslova Ivica Dačić (petak, 6. siječnja 2023.)..

Uz ostalo, bio je nazočan tradicionalnom pravoslavnom domjenku kojeg je priredila ova udruga, a kojem su bili nazočni i visoki gosti iz hrvatskog državnog političkog vrha.

Razlog Dačićeva dolaska bilo je i „otopljenje“ odnosa između Hrvatske i Srbije, a on je govorio kako smo „različiti“, ali da moramo razgovarati i surađivati.

Naravno, nije rekao da smo različiti po tome što je Srbija bila jedan od okupatora na Republiku Hrvatsku, a da je naša država bila-žrtva. 

Međutim, Mali Sloba, kako ga već odavno zovu, zbog suradnje i simpatija prema ratnom zločincu Slobodanu Miloševiću, na ovaj je domjenak stigao i da nas „poduči“ i o našoj, hrvatskoj povijesti.

Tako je uz ostalo izjavio (i ostao živ!) da je Josip Runjanin, skladatelj hrvatske himne „Lijepa naša Domovino“, Srbin, tj. da je rođen u Loznici!

A nema zapisa gdje ne piše da je rođen u Vinkovcima, a da su njegovi roditelji živjeli „tamo daleko“!

Dakle, Dačić taj podatak nije znao ili je namjerno rekao što je rekao!

Nu, još gore od toga je činjenica da su svi nazočni prešli preko ove laži, da su mu nakon govora i pljeskali, kao „baš ti hvala, to nismo znali!“.

U životopisima slavnih Srba koji su živjeli u Hrvatskoj, a koje na svojem portalu objavljuje i udruga Srpsko narodno vijeće ne piše gdje je rođen Runjanin, ali je istaknuto da je „srpskog roda“, da je skladatelj koji je zaslužan i za srpsku „patriotsku“ pjesmu „Rado ide Srbin u vojnike“.

Stoga, dragi (vaš) Dačiću, već nam je dosta srpskih kleveta i laži, od Jasenovca, Tesle do Runjanina. Kad drugi put navratite u Zagreb ili Hrvatsku, malo se informirajte o mrskoj vam hrvatskoj povijesti ili uzmite koji sat tečaja na tu temu, jer sramotno je od jednog visokog političara čuti ovakve budalaštine.

Mladen Pavković

Izvorni autor: Mladen Pavković/Foto:projektvelebit.com

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.