Mlinarić Ćipe u Saboru o incidentu u Vukovaru: Sučić je hrvatskom policajcu psovao majku četničku!

01.12.2020. 11:08:00

Hrvatski sabor nije u utorak svoj dnevni red dopunio izmjenama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, kojima će se propisati kazne za nepridržavanje mjera zaštite od zaraze korona virusom, a to će učiniti kad se steknu uvjeti, odnosno dovoljno zastupnika.

Trenutno nema dovoljnog broja zastupnika, vidim to po dvoranama, nećemo ga sad uvrstiti nego kad se steknu uvjeti, rekao je zastupnicima predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Mostov Nikola Grmoja prije toga je prosvjedovao zbog načina na koji se taj zakon stavlja na dnevni red. Tako ozbiljan zakon, koji zadire u prava naših građana, Vlada i njene službe su izradile preko vikenda, zakon je loše pripremljen, izjavio je Grmoja.

Novim planom rasprava za ovaj tjedan, predviđeno je da Sabor spomenuti zakon raspravi u srijedu, 2. prosinca.

Nakon toga riječ je imao Nino Raspudić, ali i drugi saborski klubovi. 

Izlaganje je imao i Stipo Mlinarić Ćipe iz Domovinskog pokreta. 

"Danas ću progovoriti o zulumu HDZ-ovaca u Vukovaru. Brigadir Sučić se odbija legitimirati hrvatskom policajcu. Nezadovoljan spoznajom da ga hrvatski policajac ne prepozna, on pojačava svoju agresivnost, a policajac je nakon toga tražio pomoć interventne policije. Zbog agresivnog ponašanja i vrijeđanja policajaca Sučić je priveden. Došlo je do uništenja inventara. Prilikom ulaska u službene prostorije hrvatske policije Sučić uništava imovinu. Događaj se želio zataškati po starijoj partijskoj - pojavnost osuditi, a druga spasiti. Na kraju se od Sučića iznudila ostavka, iako je Sučić hrvatskom policajcu opsovao majku četničku. Koliko vina moraju popiti vladajući da se od njih zaista sazna što misle o Plenkovićevoj 'politici pomirenja'. Do kada će vladajući potiskivati grižnju savjesti i crveniti se pred suborcima", istaknuo je Mlinarić Ćipe i dodao kako vladajućima ništa nije sveto kada su njihove privilegije u pitanju. 

Izvor: rj/Direktno.hr/Foto:screenshot

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.