MOSKVA NAJAVLJUJE ‘MJERE‘ ‘Finsku možemo uništiti za 10 sekundi! A zgnječit ćemo i one baltičke smrdljive martine‘

14.05.2022. 14:35:00

 

Moskva tvrdi da nema neprijateljske namjere prema Finskoj i Švedskoj...

Moskva će poduzeti odgovarajuće mjere ako NATO razmjesti nuklearne snage i infrastrukturu u blizini granice s Rusijom, citirale su ruske novinske agencije zamjenika ministra vanjskih poslova Aleksandra Gruška u subotu.

"Bit će potrebno odgovoriti... poduzimanjem odgovarajućih mjera opreza kojima se osigurava odvraćanje", citirala je agencija Interfax Gruška. 

Moskva nema neprijateljske namjere prema Finskoj i Švedskoj te ne vidi "stvarne" razloge zašto bi se te dvije zemlje pridružile NATO-u, dodao je Gruško.

Ponovio je izjavu od ranije da će odgovor Moskve na moguće proširenje NATO-a ovisiti o tome koliko će Savez svoja vojna sredstva približiti Rusiji te koju će infrastrukturu razmjestiti.

Plan Finske da podnese zahtjev za članstvom u NATO-u, objavljen u četvrtak, te očekivan isti potez Švedske, rezultirat će ekspanzijom zapadnog vojnog saveza, što je ruski predsjednik Vladimir Putin želio spriječiti.

Izvor: hina/Foto:Afp

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.