Mrčela: Sakomanu sam savjetovao postupanje po zakonu

25.01.2023. 12:10:00

Sudac Vrhovnog suda Marin Mrčela kratko je komentirao izjavu psihijatra Slavka Sakomana koji ga je spomenuo u izjavi za medije nakon što je ispitan o slučaju policajaca koji su uzimali drogu zajedno s civilima prilikom jedne intervencije u Zagrebu.

“Savjetovao sam postupanje po zakonu, a to je prijava mjerodavnima. Drugih komentara nemam”, poručio je sudac Marin Mrčela.

Na pitanje je li istinita Sakomanova tvrdnja da ga je savjetovao da ne ide u medije jer će to naštetiti dužnosniku čiji je sin bio jedini od trojice policajaca koji nije konzumirao drogu, Mrčela odgovara – to je neistina.

“Neistina je da sam savjetovao da ne istupa u medijima jer bi to naštetilo dužnosniku”, rekao je.

Podsjetimo, psihijatar Slavko Sakoman je u izjavi za medije nakon što je ispitan u DORH-u kazao:

“Kontaktirao sam vrhovnog suca Marina Mrčelu kako bih ga pitao što raditi u toj situaciji. Konzultirao sam se na više razina. On je postupio čestito i pošteno. Rekao je ako želim da taj slučaj ostane dominantno u pravnoj proceduri i skriven da to da prijavim USKOK-u, a ako kažem medijima da ću učiniti političku štetu. Čini mi se da je sudac Mrčela htio zaštiti dužnosnika.”

Izvor: n1/ Foto: fah

Izvorni autor: Iva Puljić Šego

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.