MVP-a Izraela: Odluka o preimenovanju ulica u Mostaru povijesna

18.07.2022. 07:48:00

Ministarstvo vanjskih poslova Države Izraela ocijenilo je u nedjelju povijesnom odluku gradskih vlasti u Mostaru za izmjenom naziva ulica imenovanih po ustaškim prvacima. 

"Čestitamo gradu Mostaru zbog njihove povijesne odluke o preimenovanju ulicama nazvanih po vrlo kontroverznim pojedincima. Ova izmjena će nesumnjivo dodatno ojačati odnose između naših naroda“, stoji u objavi ministarstva vanjskih poslova Izraela na Twitteru.

Nerezidentni veleposlanik Izrael za BiH Noah Gal Gendler uputio je pismo čestitke i pohvale članu Kolegija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjedniku Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH Draganu Čoviću, gradonačelniku Grada Mostara Mariju Kordiću i predsjedniku Židovske općine Mostar Amiru Grossu Kabiriju.

„Ovo, bez sumnje, predstavlja iznimno hrabar potez koji će sigurno pomoći Mostaru da krene dalje u pravom smjeru. Vjerujem da ova odluka predstavlja potez zbog kojega su stanovnici ovoga grada još više ponosni što žive u Mostaru“, napisao je izraelski veleposlanik.

Odluku Gradskoga vijeća Mostara o preimenovanju šest ulica nazvanih po ustaškim prvacima pozdravili i veleposlanik SAD-a u BiH Michael Murphy, visoki međunarodni predstavnik u BiH Christian Schmidt i posebni europski izaslanik Johann Sattler. Pozvali su Banju Luku i Sarajevo da slijede mostarski primjer.

 

Izvor: hina/Foto:Zoran KREŠIĆ

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.