NA KOSOVO STIGLE NOVE NATO TRUPE! Poslali bataljun u pomoć: Informacije zapovjednik davao na kapaljku

24.09.2022. 10:16:00

KFOR-ov regionalni zapovjednik za istok, pukovnik Christopher Samulski, rekao je novinarima da su rezervne trupe stigle “kao dio uobičajenog planiranja za izvanredne situacije”.

Samulski je govorio u kampu Bondsteel, jednoj od baza KFOR-a.

Međutim, nije dao nikakve konkretne informacije o tome koliko je vojnika stiglo na Kosovo, ali je govorio o jedinici “veličine bataljuna”, a bataljun se obično sastoji između 500 i 1.000 vojnika.

Na Kosovu 3700 vojnika

Protesti Srba na Kosovu zbog zahtjeva da koriste srbijanske tablice na automobilima povećali su se od travnja između Kosova i Srbije, više od dva desetljeća nakon što je NATO bombardirao Srbiju kako bi okončao represiju nad albanskom većinom na Kosovu.

Na Kosovu je trenutačno stacionirano oko 3.700 vojnika NATO-a u misiji KFOR-a.

Blokade cesta podignute tokom ljetnih protesta uklonjene su tek kada su snage NATO-a uključile da nadgledaju proces, a Kosovo pristalo odgoditi pravilo o izdavanju dozvola s novim rokom za zamjenu postavljenim do 31. listopada.

Izvor: dnevno.hr/Foto:Wochit/AFP

Izvorni autor: L.B.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.