NAJMOĆNIJI NA OKUPU Obični smrtnici ovo mogu samo sanjati, evo što će Biden i ekipa jesti na samitu G7

11.06.2021. 14:37:00

U petak navečer, u sklopu održavanja samita G7 u Cornwallu, svjetski čelnici gostit će se vrhunskim lokalnim i ostalim specijalitetima na raskošnoj večeri koju će za njih pripremati najbolji mjesni kuhari.

Na jelovniku će, među ostalim biti riba ulovljena uz obalu Cornwalla koju će pripremati Emily Scott, glavna kuharica hotela Watergate Bay nedaleko od Newquaya.

A jelovnik će na gala večeri u petak izgledati ovako:

Predjelo

Dinja sa začinima, gazpacho, kokos, fino začinsko bilje. 

Glavno jelo

Pečeni iverak s domaćim mladim krumpirom i pestom od divljeg češnjaka uz lokalne vrste povrća iz vrtova Padstowa.

Plata s lokalnim sirevima

Gauda, kornvolski yarg (polutvrdi sir od kravljeg mlijeka), Helford Blue. 

Desert

 Engleska Pavlova torta od jagoda. 

Sitni kolači

Kremasti sirni fudge, mini korneti punjeni sladoledom od krem sira ukrašeni čokoladnim trufflesima s okusom Earl Greya.

Subotnja večera  manje formalna

Subotnja večera bit će manje formalna. Čelnicima će se pripremati riba na žaru na plaži u zaljevu Carbis. Sve će nadzirati Chef Simon Stallard, vlasnik restorana Hidden Hut u mjestu Portscathu.

Za predjelo će biti posluženi kanapei s mesom Jakobovih kapica, kanapei od nježnog mesa kliješta rakovica i lokalne skuše.   

Glavno jelo

 Dimljeni sirloin steak sa žara, jastog na žaru iz voda Newlyna uz prženi poriluk i domaći čips, mlada domaća ljubičasta brokula iz St. Justa i grilana cikla u krupnoj soli

Desert

 Sladoled Beach Hut Sundae.

Nakon večere uzvanicima će se na plaži ponuditi pečeni Brie, Hot buttered Rum (vrući napitak od maslaca i ruma) i tostirani kolačići od sljeza.

Požele li svjetski čelnici nazdraviti uspješnom samitu ili utopiti tugu zbog njegova neuspjeha, ponudit će im se kornvolski pjenušac, njemački rizling, australski Shiraz, kornvolsko pivo i kokteli. 

Izvor: Direktno

Izvorni autor: mn, h/foto: EPA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.