Nakon kratkog zahlađenja, u utorak opet sunčano i vruće

12.07.2021. 08:50:00

Najviša dnevna temperatura između 28 i 33 °C, prognoza je za ponedjeljak Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske...

Prevladavat će sunčano, osobito na Jadranu. Na kopnu ujutro ponegdje povećana naoblaka, mjestimice i malo kiše te kratkotrajne magle, a popodne uz dnevni razvoj oblaka vrlo rijetko može biti pokojeg pljuska, ponajprije u Slavoniji i Baranji.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, uz obalu i bura. Popodne jugozapadni, na Jadranu i zapadni. Najviša dnevna temperatura između 28 i 33 °C, prognoza je za ponedjeljak Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske.

Kakvo nas vrijeme čeka?

Idućih dana u unutrašnjosti djelomice ili pretežno sunčano, ali ne i posve stabilno, pa su uz umjeren razvoj oblaka mogući rijetki pljuskovi osobito u četvrtak. U utorak će biti najviše vruće, a zatim temperatura zraka u postupnom padu.

Na Jadranu idućih dana pretežno sunčano i vruće, osobito u utorak, i dalje uz tople noći. Uz povremeno više oblaka u srijedu i četvrtak na sjevernom dijelu mogući su rijetki pljuskovi.

Vjetar većinom slab jugozapadni i sjeverozapadni, u utorak jugo. Dakle idućih dana i dalje pravo ljeto, osobito na Jadranu gdje će biti obilje sunčanog vremena.

Najtoplije se očekuje u utorak, a zatim temperatura zraka u postupnom padu, od sredine idućeg tjedna uz sve veću mogućnost pljuskova i grmljavine. 

Izvor: 24sata/Foto: 24sata.hr

Izvorni autor: HINA/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.