Nakon potresa u Hercegovini nema ozlijeđenih osoba niti šteta na objektima: 'Do sada nije bilo prijava'

30.06.2022. 15:31:00

MAGNITUDA 4.8

Prema navodima svjedoka podrhtavanje tla potrajalo je jutros desetak sekundi te se snažnije osjetilo zapadnije od Širokog Brijega

Potres jakosti 4,8 stupnjeva Richtera, koji je u četvrtak iza osam sati ujutro pogodio Hercegovinu te se osjetio i u Hrvatskoj, osim uznemirenosti građana, nije izazvao ozbiljnije posljedice, prenosi RTL.hr .

Ravnatelj uprave Civilne zaštite Županije zapadnohercegovačke Drago Martinović rekao je kako nisu imali prijavljenih ozlijeđenih osoba niti šteta na objektima u potresu, čiji je epicentar bio kod Širokog Brijega.

"Do sada nije bilo prijava iz općinskog stožera civilne zaštite", rekao je Martinović.

Prema navodima svjedoka podrhtavanje tla potrajalo je jutros desetak sekundi te se snažnije osjetilo zapadnije od Širokog Brijega.

Prema izvješću Federalnog seizmološkog zavoda njihovi uređaji zabilježili su da je jakost potresa u hipocentru iznosila 4,8 stupnjeva Richtera, dok je intenzitet u epicentru bio je VI. stupnja Mercallijeve ljestvice.

Takvo podrhtavanje tla spada u skupinu jakih potresa koji izazivaju bijeg stanovništva iz kuća kao i štete na nekim objektima.

Hercegovinu je u travnju pogodio potres jakosti 6,1 po Richteru. Epicentar je bio u istočnoj Hercegovini. Tada je poginula 28-godišnjakinja kojoj je stijena probila kuću.

Izvor: RTL.hr/PDN/Foto:Screenshot/EMSC

Izvorni autor: Hina/RTL.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.