Nakon što je EU pristala isplatiti Turskoj ucjenu, imigranti netragom nestali s grčke granice

31.03.2020. 19:26:00

Nakon što je patetično vodstvo Europske unije pristalo platiti turske ucjene u iznosu od 3 milijarde eura, imigranti su proteklih dana netragom nestali s grčke granice koju su iznova napadali.

Dužnosnici EU i turski predsjednik Recep Erdogan sastali su se 26 ožujka u bugarskom gradu Varna, gdje su dogovorili uvjete prestanka invazije.

Prema pisanju Reutersa, povjerenik za migracije EU Dimitris Avramopoulos objasnio je kako je EU ponudila Turskoj dodatna financijska sredstva u iznosu od 3 milijarde eura.

Nedugo nakon ovog sporazuma, turske snage reda okupile su imigrante na grčkoj granici te ih strpali u autobuse kojima su ih odvezli u nepoznatom smjeru. Pritom su zapalili njihove šatore na turskoj strani, a za imigrantima je ostala i velika količina otpada.

Usprkos povlačenju imigranata s granice, grčki policajci nastavit će s pojačanom ophodnjom i čuvanjem granice.

Izvor: Tribun.hr/Foto: Fah

Izvorni autor: tribun,hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.