NAKON ŠTO SU ZABORAVILI BRANITELJE Zatraženo stručno mišljenje o poništenju natječaja za ravnatelja HRT-a

23.09.2021. 11:53:00

MEDVED 'NIJE UPUĆEN U SLUČAJ'

Kazališno vijeće Hrvatskog narodnog kazališta poništilo je natječaj za intendanta/intendanticu Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu raspisan 27. kolovoza jer isti nije sadržavao posebne uvjete iz Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i njihovih obitelji. Nadzorni odbor HRT-a prilikom raspisivanja natječaja za glavnog ravnatelja HRT-a napravio je, čini se, istu pogrešku.

Predsjednik Nadzornog odbora HRT-a Mladen Čutura tvrdi da razloga za poništenje nema, no, kako doznaje Jutarnji list, prema mišljenju profesora Viktora Gotovca s Pravnog fakulteta, čije je stručno mišljenje tražila Pravna služba HRT-a, natječaj je nezakonit i trebalo bi raspisati novi.

Potvrdio je to i sam Čutura.

"O tome je zatraženo mišljenje profesora s Pravnog fakulteta Viktora Gotovca. Njegov stav je da natječaj treba poništiti, ali obrazloženje nije dovoljno jasno. Ovih dana sve je otišlo u Sabor, pa ćemo vidjeti. Kao što sam rekao, NO samo raspisuje natječaj, a sastavlja ga pravna služba. Unatoč mišljenju koje smo dobili, i dalje smatram da nismo pogriješili te da natječaj ne treba poništiti. Ako netko misli drugačije, neka nas tuži Upravnom sudu",  kazao je Čutura.

Dodao je kako će se ovih dana o tome konzultirati s ostalim članovima NO-a.

U očitovanju profesora Gotovca, doznaje Jutarnji, stoji kako je u natječaju trebala biti poveznica i uputa na odredbe o pravu na prednost te je njegov stav da se postupak poništi.

Pokušali su doznati i hoće li na ovaj propust u natječaju vezan za branitelje reagirati i Ministarstvo branitelja, no ministar Tomo Medved kazao je kako "nije upućen u slučaj".

Izvor: Direktno.hr/Foto:Patrik Macek/PIXSELL

Izvorni autor: lš/Jutarnji list/Direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.