‘NE GINE TI RAŽANJ’ Crnogorskom Hrvatu stižu monstruozne prijetnje jer je rekao istinu o Oluji! Reagirao i ministar!

06.08.2021. 15:55:00

Oko Oluje su se lomila koplja i u Crnoj Gori, toliko da je danas bio prisiljen reagirati i ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman.

A sve je krenulo od objave predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečiča na Twitteru koji je izrazio želju “da se Oluja nikada više ne ponovi”.

“Da se nikada više ne ponovi ni Oluja, ni Srebrenica, ni Piva, ni Velika, ni Štrpci, ni Bukovica, ni Murino, niti jedno od tragičnih poglavlja u našoj zajedničkoj povijesti”, napisao je.

Vuksanović: Nikome neće pasti na pamet da osvaja hrvatske teritorije

Na to je reagirao predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović, nekoć također zastupnik u crnogorskoj skupštini.

“Imamo potrebu Vas osloboditi svake vrste bojazni. Budite mirni. Sigurno se više nikada neće ponoviti vojno–redarstvena, osloboditeljska akcija Oluja, jer više neće nikome pasti na pamet da osvaja hrvatske teritorije, da četiri godine vrši progon stanovništva, da bezdušno bombardira gradove diljem Republike Hrvatske, kao i njen glavni grad”, odgovorio mu je Vuksanović.
Podcrtao je potom Vuksanović da su Crna Gora i Hrvatska prijateljske zemlje i partneri te kako im Hrvatska pomaže na putu prema euroatlantskim integracijama.

“Od Vas očekujemo da date doprinos u jačanju relacije između Podgorice i Zagreba, kao što sve vrijeme na tome predano radi hrvatska zajednica u Crnoj Gori. Za tako nešto potreban je objektivan pristup prošlosti, uz jasnu percepciju agresora i žrtve. Tragedija ne počinje 1995., već 1991. i onim bacanjem cvijeća na tenkove koji hrle da siju smrt. Žalimo zbog svih nevinih žrtava, ali njih ne bi bilo da nije bilo jedne sulude velikodržavne ideje, koja je započela rat, a čije posljedice i dalje živimo”, stajalo je u poruci Vuksanovića.

Na prijetnje reagirao ministar Grlić Radman

Izjave Vuksanovića nisu baš svima sjele u Crnoj Gori, tako je naletio na brutalne uvrede “internet ratnika”. Primjerice, jedan od njih je zaključio da je “sve Hrvate iz tadašnje Jugoslavije trebalo pobiti i protjerati” te da Vuksanoviću “ne gine ražanj”.

On je preko Twittera – tamo gdje je sve počelo – poručio kako daje “snažnu potporu u nadi da će počinitelji (prijetnji, op.a.) biti pronađeni i sankcionirani” o čemu je porazgovarao s crnogosrskim kolegom Đorđem Radulovićem.

Izvor: dnevno.hr/Foto:Facebook/HG

Izvorni autor: Danijel Radman/Foto:Facebook/HG

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.