Nekadašnji svjetski doprvak u karateu prisjetio se Domovinskog rata: ‘Ne mogu reći da sam prošao što i specijalci iz Lučkog, ali sjećam se kako su oko nas padale granate’

23.04.2020. 13:15:00

Nekadašnji svjetski doprvak u karateu, Goran Romić, za vrijeme Domovinskog rata bio je dragovoljac.

“Bio sam dragovoljac u zapadnoj Slavoniji, a za Oluju bio sam mobiliziran. Sveukupno sam na ratištu proveo više od šest mjeseci”, priča za Večernji list.

“Ne mogu reći da sam prošao što i specijalci iz Lučkog, no već prvi dan nakon što smo došli na ratište, oko nas padale su granate. Fijukalo je oko mene, suborci su ginuli i to je na mnogima ostavilo traga, neki su čak digli i ruku na sebe. Ja sam psihički dobro prošao, a fizički bio sam spreman pa mi dugo hodanje i nespavanje nije bilo problem”, opisuje.

Upitan je li to dovoljno da jednog dana dobije starosnu braniteljsku mirovinu kaže da se time nije bavio, ali možda je vrijeme da se o tome raspita.

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.