NEMA DOBRIH VIJESTI ZA HAJDUK:"‘Glava me boli od briga kako sastaviti momčad, posebice obranu‘

14.05.2022. 15:24:00

 
 ‘Glava me boli od briga kako sastaviti momčad, posebice obranu‘, priča trener Šibenika dan prije okršaja.
  

Malo tko je prije početka ove sezone mogao predvidjeti kako će predzadnje 35.kolo HNL-a na Šubićevcu donijeti tako značajan susret. Možda za domaćina u nekakvoj predviđenoj borbi za ostanak, ali spletom okolnosti nedjeljni dvoboj Dinamu je od krucijalne važnosti. A, Šibenčani su tu usred vatre, stalnih pitanja hoće li igrati za sebe, za Hajduka…

- Stvarno sam umoran od tih pitanja i razgovora na tu temu. Ponavljam, igrat ćemo za sebe i nikog drugog i tako ćemo izaći na teren – odagnao je u startu bilo kakvo insistiranje na tu temu subotnju najavnu presicu trener Dean Računica.

Ipak, ne može ni on pobjeći od važnosti utakmice.

- Ovo nije uobičajena utakmica s obzirom na njezin značaj, na to da može riješiti pitanje prvaka. S te strane normalno da je pritisak veći, pa smo cijeli tjedan pokušali rasteretiti igrače koliko je moguće, staviti im u glavu da je ovo za nas jedna obična utakmica s obzirom da smo osigurali ostanak. Želim da nedjelju odigramo rasterećeno, maksimalno hrabro i probamo eventualno iznenaditi Dinamo. Znamo da je Dinamo apsolutni favorit i kvalitetnija momčad i dosta će se njih pitati. Mora se poklopiti dosta stvari da ih uspijemo iznenaditi; naša najbolja utakmica, njihova nešto lošija te uz to i malo sreće. Učinit ćemo sve da do toga dođe, napraviti sve da im pomrsimo račune – ističe Računica.

 

Osim tih izvanogometnih tema, trenera Šibenika više trenutno mori kako složiti momčad koja će se suprotstaviti Dinamu. Nema kartoniranog Šimunovića, Perić je načet (aduktor), upitni su i Grezda, Delić…

- Glava me boli od briga kako sastaviti momčad, posebice obranu. Sastav nećemo znati do pred početka utakmice – tajnovit je Računica.

A, kako će svlačionica reagirati na važnost utakmice, pokušao je dočarati kapetan Mario Ćurić.

-Pritisak je sigurno veći Dinamu nego nama, mi možemo igrati opušteno, uživati. Bit će pun stadion, odlična atmosfera, svjesni smo važnosti utakmice, da Dinamo može osigurati u nedjelju naslov prvaka, a mi ćemo dati sve od sebe da ih pobijedimo ili uzmemo barem bod – kaže narančasti veznjak, koji je velik dio karijere proveo u Hajduku, kao i još nekoliko igrača u narančastoj svlačionici, u kojoj ne manjka ni igrača Dinama na posudbi (Marin, Julardžija, Vidović).

-To što sam nekad bio u Hajduku neće mi biti dodatni motiv. U Šibeniku sam se udomaćio, dajem sve od sebe za klub, grad i navijače. Uvjeren sam da će i moji suigrači koji su došli iz Dinama dati sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat, riječ je o profesionalcima koji se žele dokazati. Želimo pobijediti svaku utakmicu, ne zbog Hajduka, ni zbog ikog drugog, nego zbog nas. Jest da je Dinamo izraziti favorit, a na nama je do odigramo najbolju utakmicu u sezoni i pokušamo ga iznenaditi – poručio je Ćurić.



ŠTO UTAKMICA ZNAČI DEANU RAČUNICI

Za nogometaše Šibenika nedjeljna utakmica naizgled ne znači više od prestiža. Pobjede nad Dinamom su rijetke kao snijeg u sahari, ali baš zato su uvijek slatke, najslađe baš kao i protiv ljutih dalmatinskih rivala. A, upravo će Hajdukovci u nedjelju svim srcem i nadama biti uz Šibenčane. Očekujući, priželjkujući da će Narančasti napraviti podvig i zaustaviti Dinamo u pohodu na titulu. Poseban je to dvoboj i za trenera domaćih Deana Računicu.

Nekoć plemeniti igrač, ubojite ljevice našao se pod udarom Funcuta zbog izjave dane nakon nesretnog poraza na Poljudu, upoznavši na djelu lokalnu stvarnost. Imao je Dejo još nekoliko izjava koje su mu stavljali pod nos tipa „da sam znao da će biti ovako teško, ne znam bih li se prihvaćao ove uloge“ koju je dao nakon poraza od Lokomotive.

Sada je u prilici sa svojim Šibenikom, njegovim matičnim klubom pokušati odgoditi odluku o prvaku već u nedjelju, i doći do svoje najveće pobjede u kratkoj samostalnoj trenerskoj karijeri.

Možemo samo zamisliti kako bi cijela priča imala i dodatnu dimenziju da bodovi protiv Dinama znače ostanak ili borbu Šibeniku za Europu, za neki trofej za čim čeznu Šibenikovi navijači. Eventualno stopiranje maksimirskih Modrih u očima navijača Hajduka postao bi još veći heroj. Realno, šanse za tako nešto su jako, jako male ali mentalitet Šibenčana je takav, da nikome neće ništa dati bez borbe.

Izvor: sportske.hr/Foto: Pixell

Izvorni autor: Davor Trutin

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.