NEMOJTE SE PRERANO VESELITI! IZDANO UPOZORENJE ZA SUTRA: Držite kišobrane uz sebe, sunce će tek nakratko proviriti!

19.09.2021. 09:30:00

A SVI SMO SE NADALI

Danas će biti promjenljivo,  uz povremenu kišu te pljuskove i grmljavinu, uglavnom na Jadranu i područjima uz njega, prema večeri i drugdje.

U noći na ponedjeljak  čekaju nas mjestimice izraženiji pljuskovi i obilnija kiša, ponajprije na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, u noći umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu će zapuhati umjereno jugo, prema večeri u jačanju.

Jutros su u unutrašnjosti izmjerene temperature od 7 do 9, a na Jadranu od 16 do 19, na otocima srednjeg i južnog Jadrana noćne temperature su bile oko 21ºC.

Pljuskovi

Danas će jutro u unutrašnjosti biti djelomice sunčano uz umjerenu naoblaku. Na sjevernom i srednjem Jadranu oblačno s grmljavinskim pljuskovima koji će se tijekom prijepodneva proširiti i na južni Jadran.

Mjestimice su moguće velike količine oborine, osobito u Istri i na Kvarneru te u Gorskom kotaru.

Pogoršanje vremena u Slavoniji i Baranji očekuje se tek potkraj dana.

Foto: DHMZ

Dnevne temperature kretati će se od 20 do 24ºC.

Sutra

U noći i prijepodne biti će pretežno oblačno s kišom koja će lokalno u unutrašnjosti biti obilnija. Zatim prestanak kiše i djelomično razvedravanje, najprije na Jadranu.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Dalmaciji sjeverozapadni i zapadni, a na sjevernom Jadranu će zapuhati umjerena do jaka, podno Velebita na udare i vrlo jaka bura.

Najniža jutarnja temperatura između 9 i 13, na Jadranu od 17 do 22 °C. Najviša dnevna između 15 i 20, a na obali i otocima većinom od 20 do 25 °C.

Za cijelu Hrvatsku izdano je žuto upozorenje zbog mogućih obilnih oborina.

Foto: DHMZ

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Foto:Ilustracija/Marko Lukunic/PIXSELL

Izvorni autor: N.K./Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.