Nesreća na moru kod Korčule: Državljanin Njemačke koji je upravljao gliserom ozlijedio Mađara, policija istražuje okolnosti

29.07.2024. 20:00:00

Na plaži Prižba u mjestu Blato na Cetini na Korčuli jučer poslijepodne dogodila se teška nesreća na moru. Nesreća je uključivala 55-godišnjeg državljanina Njemačke koji je upravljao gliserom i prešao preko noge 42-godišnjem Mađaru, uzrokujući mu teške tjelesne ozljede. Mađar je odmah prebačen u bolnicu gdje se liječi od ozbiljnih ozljeda noge.

Nakon nesreće, policija je obavila očevid na plovilu, a trenutno je u tijeku kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog tragičnog događaja. Glavni fokus istrage je utvrđivanje koliko je gliser bio udaljen od obale u trenutku nesreće, što je ključno za donošenje odluke o potencijalnoj kaznenoj prijavi.

"Danas je završen očevid na plovilu, a u tijeku je kriminalističko istraživanje. Provjeravamo koliko je gliser bio udaljen od obale kako bismo utvrdili je li potrebno pokrenuti kaznenu prijavu“, izjavila je Andrijana Biskup, glasnogovornica Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske.

Izvor: Večernji.hr

Izvor: Večernji.hr/Foto:Ilustracija/pomorska policija

Izvorni autor: PDN/Večernji.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.