‘NETFLIX, PUSTI NARCOSE, DOĐI OVDJE!’ O uhićenju osječkog suca oglasio se Zdravko Mamić: ‘Istina i vrijeme su na mojoj strani!’

24.11.2021. 12:23:00

NIJE MU DUGO TREBALO

Nakon uhićenja osječkog suca Zvonka Vekića u Osijeku u utorak ujutro, osumnjičenog za primanje mita od odbjeglog Zdravka Mamića te uhićenog pod sumnjom za pranje novca, preko Facebooka se oglasio i sam Mamić.

“Posljednjih tjedana i mjeseci u tišini radim na reformi pravosuđa, a danas se vidi još jedan u nizu rezultata onoga što smo zajedno pokrenuli – uhićen je sudac Vekić i njegova prijateljica zbog sumnje za pranje novca koji su izreketarili od onih kojima su trebali suditi po zakonu.

Da, dobro ste pročitali, sudac Županijskog suda bavio se PRANJEM NOVCA. Netflix, pusti Narcose, dođi ovdje. Nadam se da neki sudac nekog višeg suda neće večeras u Dnevniku istupiti javno i reći da je to normalna djelatnost u fušu, baš kao što je doživotno uzdržavanje bakica uz otimanje imovine, uzimanje robe u vrijednosti 100 000 eura i sadnja privatnih voćnjaka novcem poreznih obveznika.

‘Istina i vrijeme su na mojoj strani’

U Vekićevoj praonici nisu se Perwollom i Persilom prale samo Vekićeve pare, obzirom da je bio dostavljač novaca za ostale krivosuce reketare, treba istražiti što je s novcem radio i za Kvesića, Vrbana, Krušlina, te svoje pajdaše s one strane zakona.

Nadam se da je i suce Ustavnog suda i svih viših sudova barem malo sram kakve kriminalce u svojim redovima brane, ali polako, činjenica da me nitko od njih nije tužio za sve što sam iznio u javnost govori dovoljno za sebe. Istina i vrijeme su na mojoj strani”, napisao je Mamić.

Vekić već bio u pritvoru

Podsjetimo, Vekić je bio u pritvoru, no pušten je nakon što je Uskok po završetku ispitivanja posljednjeg svjedoka predložio sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda ukidanje pritvora u kojem je Vekić bio zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Vekić je u pritvoru bio od 10. lipnja, u kojem je ostao zajedno s Antom Kvesićem i poduzetnikom Dragom Tadićem.

Već tada, suca Darka Krušlina pustili su da se brani sa slobode.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Foto: Denis Kapetanovic /PIXSELL

Izvorni autor: L.B./Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.