NIJE IH ŠTEDIO Grmoja o šokantnoj pressici Mamića: Ne znam kako Bačić i Plenković mogu mirno zaspati znajući da smo viceprvaci po percepciji korupcije!

17.03.2021. 10:31:00

Započelo je zasjedanje sjednice Hrvatskog sabora koje, kao i svake srijede, započinje iznošenjem stajališta saborskih klubova. Prvi je, u ime zastupnika Kluba Mosta, govorio Nikola Grmoja koji se osvrnuo na presudu braći Mamić, ali i na samu konferenciju za medije Zdravka Mamića koji je iznio teške optužbe na račun hrvatskog pravosuđa.

Imali smo, kako je započeo Grmoja, u ponedjeljak potvrdu Vrhovnog suda, odnosno presude protiv braće Mamić i ostalih okrivljenika. Ta presuda, nastavlja, izazvala je veliki interes javnosti, ali još veću buru u javnosti izazvala je "konferencija za medije osuđenika Zdravka Mamića, koji je jako precizno - imenom i prezimenom, vremenom i načinom na koji je to učinio - teretio suce Županijskog suda u Osijeku i predsjednika Vrhovnog suda (Đuru Sessu, op.a), za navodno primanje mita".

"Ako je Mamićev iskaz istinit, on je na sebe navalio možda i teža kaznena djela od onih za koje je osuđen", rekao je Grmoja pa nastavio:

"Ako su Mamićeve tvrdnje istinite, ako bi se pokazale istinitima, to bi bio jedan od najsnažnijih udara u same temelje ove dražave - u hrvatsko pravosuđe. Ako bi se pokazale istinite, ne bi Mamića učinile žrtvom ili nevinim čovjekom, nego još većim kriminalcem, koji je - ne samo izvlačio novac iz Dinama- nego i novcem potkupljivao suce i što je još strašnije - pokušao kadrovirati u našem pravosuđu".

Ako bi se Mamićeve tvrdnje pokazale točnima, govori Grmoja, potvrdile bi ono što se u Saboru često govorilo, a to je "da se na udar hrvatskog pravosuđa ne dolazi ako se ima politička zaštita ili dok se ne dođe u sukob s nekim moćnijim".

"To je ono što sve hrvatske građane zabrinjava, zbog čega mladi odlaze iz Hrvatske...", naglasio je.

"Hrvatska je... Ne znam kako kolega Bačić s time može zaspati, ali i premijer Plenković, znajući da je Hrvatska viceprvak u Europi po percepciji korupcije", smatra.

Gora država od nas, ističe, samo je Slovačka.

Izvor: lš/Direktno.hr/Foto:screenshot/YouTube

Izvorni autor: lš/Direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.