Nije lako biti pametan, ako nisi glup ili dovoljno pokvaren!!!!!

04.11.2019. 17:20:00

Sedmi su ovo predsjednički izbori od kada je Hrvatska postala samostalna i suverena.Da kojim slučajem živimo u obilju i blagostanju , možda bih mogla razumjeti eksperimentiranje s anonimusima prilikom izbora ali ovako ne mogu ni uz najbolji trud.Izdogađalo se puno toga i mnogo je bilo onih koji su ekspresno mijenjali stranačke dresove, ali ništa se nije promijenilo u planovima onih koji Hrvatsku nikada nisu htjeli ili im je poslužila za osobno bogaćenje na račun sirotinje!

Razmontirati Hrvatsku plan je koji su preobučeni jugo komunisti imali spreman i samo se trebala ukazati prigoda za provedbu istog.

3 siječnja 2000 godine na PI , pobjeđuje ljevičarska ''šestorka''Račan , Budiša,Tomčić, Čačić, Tomac, Jakovčić ,a ubrzo im se pridružuje i kontradiktorni Stipe Mesić koji zaposjeda Pantovčak.

SDP, HNS i Stipe Mesić kreću po mom promišljanju, uništavali Hrvatsku! Detuđmanizacija započinje! Sve su snage upregnute kako bi se satrala svaka simbolička i stvarna oznaka identiteta hrvatske državnosti, Domovinskog rata i prvi predsjednik Franjo Tuđman.

Odmah nakon izbora dolazi do gomilanja negativnosti, lažnih optužbi i kleveta od strane vladajućih stranaka i medija prema briljantno izvedenoj vojno-redarstvenoj operaciji Oluja!

Brojna silovanja žena i muškaraca, strašni zločini u Veleprometu, masovne egzekucije u Tordincima, Baćinu, Škabrnji, Saborskom, Dalju i drugdje koja su počinili Četnici i JNA , se ne prikazuju kao patološko fašističko-komunističko srbijanska genocidna politika, nego suprotno.

Iste 2000. godine na inicijativu predsjednika Stipe Mesića u Zagrebu se održava tzv. Balkanski summit i Hrvatska se pokušava gurnuti u krug zemalja tzv. Zapadnog Balkana.

Prvi na udaru, nimalo slučajno, bio je Dan državnosti 30. svibnja, državotvorni blagdan koji je najviše zaživio u hrvatskom narodu , ukida se , a nakon toga i simbole kao: Oltar domovine na Medvedgradu, počasna hrvatska garda pred Saborom, Hrvatskom državnom saboru se mijenja naziv i postaje Hrvatski sabor a izbacuje se ključna riječ ''državotvorni'', ukida se i dvodomnost Sabora.

Iz Pantovčaka i Banskih dvora kreću frontalni napadi i obezvrjeđivanje, uz pomoć medija, branitelja i samog Domovinskog rata. HNS, se osobito isticao u blaćenju svega što ima veze s Domovinskim ratom, a vesna Pusić besramno u HR Saboru izjavljuje kako je Hrvatska izvršila agresiju na BiH! Mesić ide i korak dalje , smjenjuje 12 generala HV-a , pokušavajući srušiti oreol pobjedničke Hrvatske vojske.

Ismijavanju i izrugivanju su izloženi i veliki pokolji počinjenih nakon II. svjetskog rata nad civilima i zarobljenicima a počinili su ih partizani i takozvani antifašisti! Nakon što su otkrivena imena potencijalnih zločinaca koji su sudjelovali u masovnim zločinima nad civilima, svećenicima i zarobljenim vojnicima nakon II. svjetskog rata, Stipe Mesić i drugi političari počinju otvorenu medijsku hajku da se ‘antifašisti ne smiju progoniti , te tako partizanski i Udbini zločinac dobivaju nezapamćenu zaštitu! I tu ne staje, nego povlači potez zbog čega ga veliki broj građana Hrvatske smatra izdajnikom: bez kriterija otvarao je arhive i stranim novinarima i haškim istražiteljima omogućuje kopanje po strogo povjerljivim dokumentima!

Tim i sličnim postupcima se pokušava hrvatskom narodu dati hipoteka fašista, stigmatizirati ga kolektivno, proglasiti genocidnim i držati u šaci od onih istih struktura koje su to isto činile u Jugoslaviji.Medijska hajka tih godina bila je nevjerojatna. Svi vodeći mediji natjecali su se u ocrnjivanju ključnih osoba koje su bile na čelu Hrvatske u ratu: predsjednika Tuđmana, ministra Šuška, načelnika Stožera Bobetka i drugih najvažnijih imena oslobodilačkog rata.

Završni udarac ta kobna ''šestorka'' zadaje rasprodajom hrvatskih dobara i zaduživanjem.Do kraja Račanove vladavine, 91% hrvatskih banaka držat će inozemni vlasnici. Hrvatska ''šestorka'' se 2000. počela toliko prekomjerno zaduživati da je dug od 9 milijardi dolara (od kojih je 5 milijardi bilo naslijeđeno iz Jugoslavije) u samo 4 godine povećan na čak 24 milijarde dolara! Država u krvi stvorena, tone u beznađe i dugove.Posao dovršava 'Kukuriku koalicija' koja u svom mandatu i onako zaduženu zemlju zadužuje za novih 71 milijardu.

20 godina od kobne vladavine ''treće siječanjske šestorke'' , na samom smo rubu propasti! U politicu su i dalje ti isti ključni akteri koji su nam nanijeli nemjerljivu štetu a čine to i dalje.Ista imena , iste stranke isti princip djelovanja, a nama puku je sve zabranjeno , povijesna obilježja, povijesni pozdravi , povijesni stjegovi , temeljna načela vjere i nacije. Kao bonus svom ovom jadu i čemeru imamo i NEOVISNE , koji ne žele ovisiti ni o desnoj ni o lijevoj ideologiji, ali svakako ovise od tih istih centara moći koji nam ih i nude pod ''spasitelje''! Njima je jedino bitna pozicija i neograničena vlast.Sve drugo je nebitno i ide u istu vrstu, sredstvo smo koje će im omogućiti da se dočepaju ovo malo sirotinje koliko nam je preostalo i pogaze ovo malo ponosa kojeg smo sačuvali.Njima Hrvatska nije u srcu bila ni '91 , kao što im nije ni danas.Nakon što ostvare svoje ambicije i povećaju svoje bogatstvo , otići će u svijet , baš kao što su to učinili i tada.

A mi Hrvati , naivni i bezazleni , po tko zna koji put ćemo kukati kako su nas prevarili i tražiti krivca negdje dugo. Nikada ali baš nikada nećemo priznati da imamo ''kratku pamet''

Ili možda ovaj put konačno pri izboru predsjednika/ce ipak mudro odaberemo osobu kojoj će Hrvatska i Hrvati biti iznad svega i iznad svakoga i koja se neće libi pokazati to......Ja sam već odabrala... Dama ima moju apsolutnu potporu...i u dobru i u zlu.....

Izvorni autor: Mira Šimić Markanović‎/PDN

Autor: