‘NIKADA NIJE BIO PIZ*A, BRANIO KAD JE BILO NAJTEŽE’! Preminuo legendarni HOS-ovac i vojnik Mirka Norca: ‘Nije trpio nepravdu…’

26.02.2023. 19:55:00

U 51. godini preminuo je Mladen Pecik, dragovoljac HOS-a koji je branio Gospić. Tužnu vijest objavio je na Facebooku voditelj Velimir Bujanec, prijatelj preminulog branitelja, prenosi 7dnevno.

Od njega se oprostio emotivnom porukom koju prenosimo u cijelosti:

“ZBOGOM MLADENE, ZBOGOM VITEŽE!

Došao sam kod mame na nedjeljni objed. Dočekala me tužna vijest… “Umro ti je prijatelj,” govori mama, a kad sam čuo o kome je riječ, više mi nije bilo nidočega.

Otišao je Mladen Pecik. Dragi prijatelj iz djetinjstva i jedan od onih iz starije ekipe, koji je uvijek pazio na mene. “Mali, smiri se,” znao je govoriti a potajno navijao da nastavim s pizdarijama…

Imao je sve u životu i otišao u rat, bez ikakve kalkulacije, iako se mogao sakriti u Austriji… Mladen nikada nije bio pi*da! Kao dragovoljac HOS-a branio je Gospić kad je bilo najteže – 1991. i 1992. godine. Na prvoj crti gledao je prkosno u oči smrti, koja ga je dočekala tri desetljeća kasnije, ali ipak puno prerano – u 51. godini života. Bio je suborac našeg Topličanca Branimira Bunjca i vojnik generala Mirka Norca.

Nije trpio nepravdu i poticao me na borbu za Dom – naročito kroz Bujicu, koju je rado pratio i podupirao otpor bijednim huljama koje bolesno mrze HOS i sveto domovinsko znakovlje. Mladene, Ti si još jedan u tužnome nizu koji obvezuje i podsjeća na prisegu krvlju ovjerenom!

Mladen je iza sebe ostavio sinove sokolove – Sebastijana, koji je već odrastao čovjek i malog Artura, koji tek treba kročiti životom… Momci, budite ponosni na Starog i njegovom čvrstinom hodajte svojom Hrvatskom, visoko uzdignute glave! Znam da vam je ugradio taj prkos i pobjednički gen.

Draga Tanja, primi najiskreniju i sućut za gubitak voljenog Mladena ????????

HRVATSKI VITEZ MLADEN PECIK – S NAMA JE!”, napisao je Bujanec i dodao da je posljednji ispraćaj Mladena na mjesnom groblju u Varaždinskim Toplicama – u ponedjeljak, 27. veljače, u 14:00 sati.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:Facebook/Velimir Bujanec

Izvorni autor: PDN/7dnevno/Facebook/Velimir Bujanec

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.