‘NITKO NIKOGA NE BOJKOTIRA!’ Obuljen Koržinek na polaganju vijenaca očito aludirajući na Milanovića: ‘Postoje akteri u društvu koji isključivo imaju agendu raspirivanja mržnje’

31.10.2022. 13:52:00

Mnogobrojna izaslanstva u ponedjeljak su na zagrebačkom groblju Mirogoj u prigodi blagdana Svih svetih položila vijence i zapalila svijeće, pa tako i i predsjednik vlade Andrej Plenković, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković

“Ovo su dani kad se s tugom i pijetetom sjećamo mrtvih, a posebno onih koji su stradali u Domovinskom ratu. U ovim danima razmišljamo i o patnji drugih koju promatramo, posebno na teritoriju Ukrajine.

Nadam se da će cijeli ovaj tjedan na svim našim grobljima biti dostojanstvena atmosfera te da ćemo se u miru i tišini prisjetiti mrtvih”, rekla je nakon polaganja vijenaca Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture i medija, javlja HRT.

Obuljen Koržinek je pozvala da se ne zloupotrebljava obljetnice za političke ciljeve, odgovorivši tako na pitanje hoće li u Vukovaru biti više kolona.

“Ono što mi kao vlada radimo i govorimo usmjereno je isključivo na okupljanje. Ako netko svoju agendu stvara na podjelama, mislim da će to ljudi prepoznati”, istaknula je.

Govoreći o odnosu premijera s predsjednikom Republike, Obuljen Koržinek je rekla kako “nitko nikoga ne bojkotira”.

“Mi odgovorno radimo svoj posao. Postoje akteri u društvu koji jedino i isključivo imaju agendu raspirivanja mržnje, bacanja neprihvatljivih teza i narativa, građani će to prepoznati. Mislim da posebno s ovog mjesta treba pozvati na dostojanstvo u postupanju, ali i javnoj komunikaciji”, poručila je.

Ministrica je odbila komentirati obilježavanje 30. obljetnice oslobađanja juga Hrvatske na koju nije bio pozvan predsjednik Zoran Milanović, već je samo kratko poručila kako nitko zbog toga neće imati problema.

Potpredsjednik vlade Tomo Medved je jasno naglasio kako je pred nama kao narodom jedan od najtužnijih mjeseci u godini, posebno za građane Vukovara, Škabrnje i drugih hrvatskih gradova koji su teško stradali 91. godine.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:N1

Izvorni autor: 7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.