NIZOZEMSKA - AUSTRIJA Posljednji okršaj dana, Nizozemskoj se vraća As Juventusa

17.06.2021. 20:32:00

NIZOZEMSKA - AUSTRIJA (21.00)

NIZOZEMSKA: Stekelenburg; de Vrij, de Ligt, Blind; Dumfries, De Roon, F. de Jong, van Aanholt; Wijnaldum; Weghorst, Depay.

AUSTRIJA: Bachmann; Dragović, Alaba, Hinteregger; Schlager; Lainer, Laimer, Sabitzer, Ulmer; Gregoritsch, Baumgartner.


20.00 Stigli su sastavi!

image
 Screenshot (UEFA)


Nizozemska i Austrija u Amsterdamu igraju dvoboj u kojem pobjednik osigurava plasman u osminu finala Europskog prvenstva. Austrija će danas protiv Nizozemske biti lišena usluga Marka Arnautovića. Napadač je  kažnjen jednom utakmicom stanke zbog ispada tijekom dvoboja sa Sjevernom Makedonijom. Tada je izvrijeđao lijevog bočnog Makedonaca Ezgjana Alioskog. Makedonci su od UEFA-e tražili žestoku kaznu, čak 10 utakmica neigranja, no Disciplinska komisija ipak je bila puno blaža, te je Arnautovića suspendirala na jednu utakmicu.

image
Marko Arnautović i Ezgjan Alioski
 JUSTIN SETTERFIELD Afp

Nizozemska danas nema izostanaka, vraća se i Matthijs de Ligt i s njime bi obrana trebala dobiti na potrebnoj sigurnosti, jer protiv Ukrajine u pet minuta ta se obrana raspala i gosti su s dva gola došli do izjednačenja.

- Najveći mi je problem što moram dvojicu igrača izostaviti iz zapisnika, svi su spremni i svi žele igrati - kazao je Frank de Boer, izbornik Nizozemske kojem su mnogi zamjerili način na koji je vodio dvoboj s Ukrajinom, napose promjene u postavi.

Te četiri minute u kojima je Ukrajina došla do izjednačenja velika su opomena za Nizozemsku, no najvažnija su bila tri boda, prva pobjeda nakon 13 godina na Euru. S Austrijom neće De Boer previše mijenjati, umjesto Tindera vraća se De Ligt, a pitanje je i lijevog boka. Van Aanholt nije se previše iskazao u napadačkom dijelu, dok je njegova zamjenja Ake bio asistent za pobjedu.

Jasno da će Austrijanci s posebnom pozornošću zatvarati desnu stranu napada Oranja, Denzel Dumfries odigrao je odličnu utakmicu u prvom kolu, istina, promašio je dvije velike prigode, ali u drugom poluvremenu bio je začetnik akcija kod prva dva gola, a sve je zaokružio pobjedničkim pogotkom pet minuta prije kraja.

Austrijanci su protiv Makedonaca napokon ostvarili prvu pobjedu na europskim prvenstvima, bila je to njihova prva pobjeda na velikim natjecanjima nakon 31 godine. Protiv Makedonije su većim dijelom imali kontrolu, a pogodak kojeg su primili mogao se i morao izbjeći, među inima pogriješio je i David Alaba, kojeg je izbornik Franco Foda prometnuo u središnjeg braniča. Ostatak utakmice Alaba je uz Sabitzera bio taj koji je diktirao igrom Austrije, pred kraj dvoboja prebačen je na lijevi bok i upravo je nakon njegove asistencije Gregoritsch vratio Austrijance u prednost.

Zato sada mnogi kalkuliraju što će danas igrati Alaba, za Zlatka Junuzovića, negdašnjeg reprezentativca Austrije, a sada kolumnistu Salzburger Nachrichtena, nema dvojbe.

- Alaba je stoper svjetske klase, Foda mu je našao idealno mjesto!

Strijelac Gregoritsch o Nizozemskoj je samo kratko rekao.

- Sve utakmice na Euru su izazovne, a oni su još viša razina - zaključio je napadač Augsburga.

Izvor: sportske.hr/Foto: Afp

Izvorni autor: Sportske novosti/Foto: PATRIK STOLLARZ Afp

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.