Njemačka proglasila Hrvatsku i Bugarsku visokorizičnim područjima

24.10.2021. 15:00:00

Njemačka je u nedjelju uvrstila Hrvatsku i Bugarsku na popis visokorizičnih područja pa će osobe koje se nisu cijepile ili preboljele covid-19 po povratku iz tih zemalja morati provesti najmanje pet dana u karanteni.

Još tri članice EU-a Rumunjska, Litva i Slovenija već se nalaze na popisu njemačkog Instituta Robert Koch (RKI) za kontrolu bolesti.

U Europi raste broj slučajeva i hospitalizacija – ponegdje zapanjujuće visokih, ovisno o zemlji, a dolazi sve hladnije vrijeme i u nekim područjima je zastoj u cijepljenju.

Njemačka je oko 70 zemalja proglasila visokorizičnima. Osobe koje nisu preboljele covid-19 ili se potpuno cijepile, po povratku u Njemačku moraju biti 10 dana u karanteni. Taj period se može skratiti ako osoba bude negativna na testu nakon pet dana.

Uz Hrvatsku i Bugarsku, u nedjelju su na popis dodani Kamerun, Singapur i Kongo. Kenija, Kosovo, Irak i Honduras su uklonjeni s popisa.

Izvor: n1/ Foto: Afp

Izvorni autor: Hina/Foto: JENS SCHLUETER

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.