NOVA DRAMA NA EURU Šveđani izborili finale preko Francuske; junak Skandinavaca je vratar Palicka, zabio tri gola, ali i obranio zicer u zadnjim sekundama

29.01.2022. 09:48:00

Španjolski rukometaši, aktualni dvostruki europski prvaci, pobijedili su u polufinalu svjetskog prvaka Dansku s 29:25 (13:14), dok je Švedska bila bolja od olimpijskih prvaka Francuza s 34:33 (17:14)

Francuzi su bolje započeli dvoboj, vodili su sa 7:3, no u 20. minuti započinje veliki preokret Šveđana, koji su poluvrijeme dobili s 17:14. Velike zasluge za to ima švedski vratar Palicka, koji je ubilježio 7 obrana u prvom dijelu, ali čak i tri pogotka, po čemu je jedno vrijeme bio, posve neočekivano, prvi strijelac susreta.

U drugom dijelu su Šveđani uspjeli održavati prednost, razlika nije išla ispod dva gola razlike, no u 57. minuti Francuska dolazi do samo jednog gola zaostatka (31:32). Pellas diže na 33:31, Mahi pogađa za 33:32, a junak dvoboja Gottfridsson, činilo se, zabija ključni pogodak minutu i pol prije kraja.

Minutu prije kraja Švedska je imala 34:32, posjed i igrača manje, a Francuzi rade nemoguće, dvaput oduzimaju loptu, zabijaju gol, a u zadnjim sekundama vratar Palicka brani zicer Fabregasu, a taj trenutak možete vidjeti OVDJE.

Gottfridsson je utakmicu završio s devet golova, a Pellas dodao sedam, dok su kod Francuza Minne i Descat zabili po osam pogodaka.

  •  

Francuska - Švedska, rukometni Euro, 2022.

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Španjolci su slavili također preokretom u drugom dijelu za četvrto uzastopno finale za izabranike Jordija Ribere. U prvom poluvremenu su Danci vodili do četiri gola razlike, da bi sredinom drugog dijela Španjolci preuzeli vodstvo (22:19), koje nisu ispuštali do samog kraja.

Najvećim favoritima za naslov Dancima se tako osvetilo odmaranje najboljih igrača u zadnjem dvoboju sa Francuskom, kada su porazom izgubili prvo mjesto u skupini i u polufinalu išli na europske prvake Španjolce.Španjolce su predvodili Gomez (11) i Cannelas (7), a Dance Hansen (8) i Jacobsen

Finale je u nedjelju u 18 sati, a bit će to repriza finala iz Zagreba 2018. godine.

Izvor: tportal.hr/Foto: PIXSELL

Izvorni autor: Danijel Starešinčić / Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.