Nove upute HZJZ-a za putnike s juga Afrike: Po dolasku u Hrvatsku moraju u karantenu

30.11.2021. 19:00:00

Ova odluka primjenjuje se na putnike koji dolaze iz Južnoafričke Republike, Bocvane, Kraljevine Eswatini, Lesota, Namibije, Zimbabvea, Hong Konga i Republike Mozambik

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je nove upute za putnike koji dolaze iz država s područja juga Afrike. Svi putnici koji dolaze s tog područja morat će u obaveznu 14-dnevnu karantenu, a posljednji dan karantene moraju se testirati.

Ova odluka primjenjuje se na putnike koji dolaze iz Južnoafričke Republike, Bocvane, Kraljevine Eswatini, Lesota, Namibije, Zimbabvea, Hong Konga i Republike Mozambik.

Osim obavezne karantene nakon dolaska u Hrvatsku, preporučuje se da se te putnike testira i odmah na početku karantene.

Pri dolasku iz Brazila također je potrebno je predočiti negativan nalazak brisa koji ne smije biti stariji od 48 sati u slučaju brzog antigenskog testa i ne stariji od 72 sata ako je riječ o PCR testu, stoji u uputama HZJZ-a.

Izvor: 24sata/Foto: DANIEL SLIM / AFP

Izvorni autor: 24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.