OBILJEŽAVA SE ‘MASLENICA ’93’: Samo rijetki znaju pravo ime te velike operacije

20.01.2021. 15:54:00

Na području Zadarske županije u petak će se svečano obilježiti i 28. obljetnica vojno-redarstvene operacije Maslenica ’93. Iako je pod ovim nazivom poznaje većina naših građana, samo rijetki znaju kako je riječ o operaciji koja se zapravo zove “Gusar”.

“Središnji program obilježavanja održat će se 22. siječnja 2021. godine protokolarnim događajima kojima želimo podsjetiti na važnost koju VRO MASLENICA ’93. ima u bliskoj hrvatskoj povijesti stvaranja slobodne i samostalne Republike Hrvatske. Prigoda je to da se prisjetimo teških, ali ponosnih, dana te odamo počast svima onima koji su nesebično darovali najvrjednije što su imali, svoje živote, za slobodu naše Domovine”, navode iz zadarske Županije, a prenosi Antenazadar.

Malo skromnije obilježavanje zbog epidemioloških mjera

Nažalost ove godine, sukladno preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite, ne mogu uvrstiti u program obljetnice sve događaje na raznim lokacijama zbog zdravstvene ugroze i zabrane većih okupljanja.

Utvrđen je, sukladno epidemiološkim mjerama i preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske program obilježavanja 28. obljetnice VRO Maslenica ’93. koji dostavljam u nastavku:

Program: Petak, 22. siječnja 2021.

8:30 – Polaganje vijenaca i paljenje svijeća u spomen na poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje,  Gradsko groblje Zadar

9:00 – Polaganje vijenca i paljenje svijeća na spomen obilježje 3. bojne „Imotski sokolovi“, 4. gardijske brigade „Pauci“, Ulica Ante Starčevića, Zadar
9:15 – Prigodni program u parku u uvali Jazine kod spomenika hrvatskim braniteljima-Kocke

10:00 – Sveta misa za Domovinu u katedrali svete Stošije

11:45 – Polaganje vijenaca na spomen obilježju 3. Gardijske brigade „Kune“ u Kašiću

12:15 – Polaganje vijenaca na spomen obilježju 4. gardijske brigade „Pauci“ u Islamu Latinskom i otkrivanje spomen ploče poginulom hrvatskom branitelju Eriku Coliću

12:45 – Polaganje vijenaca kod spomen obilježja križa za sve poginule hrvatske branitelje u VRO   Maslenica’93, zaštitni pojas DC 8 uz odmorište sjeverne strane Masleničkog mosta.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Photo:Hrvatski vojnik/Wikipedija

Izvorni autor: Snježana Vučković/Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.