Obilježavanje 31. obljetnice osnivanja policijske ispostave u Lišanima

11.07.2022. 08:58:00

Dani koji se ne zaboravljaju, žrtva koja je spremna na ponavljanje i ljubav utkana u kosti hrvatskog čovjeka, čine nas dostojnima.
U organizaciji Udruge Prvi hrvatski redarstvenik (PHR) Zadarske županije, općine Lišane Ostrovičke i Udruge žena iz Domovinskog rata (UŽDR) Zadarske županije, 16.07.2022.g. subota, obilježit ćemo 31. obljetnicu osnivanja policijske ispostave u Lišanima i napad na iste samo dan kasnije od strane srbočetničkog agresora, kojom prilikom su smrtno stradali fra Mile Mamić i Josip Žulj.
Ovom prigodom Udruga PHR je organizirala druženje svojih članova i brojnih uzvanika koje će se događati u prostorijama općinske zgrade u Lišanima.
Okupljanje počinje od 15 – 16 sati. Uz ležerno druženje ovdje ostajemo do 18.45 kada polazimo u susret „hodnji“, pridružujemo se i zajedno hodamo do glavnog spomenika gdje ćemo položiti vijence i zapaliti svijeće u 19.30. Nakon polaganja vijenaca kod glavnog spomenika prelazimo do spomen obilježja fra Mile i Josipa gdje također odajemo poštu polaganjem vijenca i paljenjem svijeća. Poslij ovog slijedi sveta Misa u 20.00 sati.
Napominjemo da će, sada već tradicionalna hodnja „Koracima nade u istinu“ koju će predvoditi žene iz UŽDR započeti u 17.30 iz Bulića od spomenika pokojnog branitelja Željka Čubrića. Ove godine organizacija je predvidjela da se do spomen obilježja kod crkve sv. Mihovil u Vukšiću ide u laganoj koloni vozilima, a dalje prema Lišanima pješke. Kako smo već kazali, od kapelice Majke Božje u Podmišljenu formira se ojačana kolona sa pristiglim redarstvenicima i uzvanicima do spomenika u Lišanima.
Naglašavamo da, između ostalih uzvanika očekujemo generala Marka Lukića, generala Josipa Lucića, prof.dr. Josipa Jurčevića, generala Mirka Norca i Dragu Krpinu.
Naravno da od svih očekujemo sudjelovanje na svetoj Misi koju će predvoditi naš župnik fra Božo Mandarić, a nakon koje bi se ponovo okupili u općinskoj zgradi uz laganu večernju zakusku, osvježenje i pjesmu.
Na dobro nam došli braćo i prijatelji.
Zajedno u ratu, zajedno i u miru.

Izvor: PDN/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.