Obilježena 31. obljetnica stradavanja hrvatskih branitelja na Selešu

22.11.2022. 16:28:00

U znak sjećanja na 18 poginulih i nestalih hrvatskih branitelja iz Ivanovca, Čepina, Osijeka, Hrvatskog zagorja i Antunovca, koji su svoje živote položili na oltar Domovine, danas su  kod spomen obilježja Bijeli križ na Selašu položeni vijenci i zapaljene svijeće. 

Polaganju vijenaca i paljenju svijeća, uz jednog od zapovjednika obrane Antunovca 1991. godine i predsjednika Udruge hrvatskih branitelja Antunovac - Ivanovac  Stjepana Šerića, predstavnike policije, braniteljskih udruga i obitelji poginulih,   nazočio je i zamjenik župana Osiječko-baranjske županije Mato Lukić.

I sam sam svjedok događaja na položajima južne obrane grada Osijeka, jer sam u njima sudjelovao te se s tugom prisjećam teških dana iz studenog 1991. godine kada je, samo ovdje na obrambenoj crti Seleš ukupno poginulo 18 hrvatskih branitelja. Nakon pada Ernestinova i borbenih djelovanja na Selešu i Antunovcu, Laslovo je ostalo u okruženju, a ključ je bilo sačuvati grad Osijek od stradavanja i pada, u čemu smo uspjeli, nažalost, uz stradavanje suboraca,” kazao je zamjenik župana Mato Lukić

Fotogalerija:

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba i spomenik Može biti slika sljedećeg: 4 ljudi, ljudi stoje i na otvorenom

Opis fotografije nije dostupan.

Izvor foto: Facebuk Zvonko Pongrac

 

Izvor: PDN/Foto: Zvonko Pongrac

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.