Objavljene su neobrađene snimke ratnog Vukovara! Jedan od Vukovaraca ovo se derao četnicima

20.11.2023. 09:45:00

Engleski dobrovoljac Steve Gaunt objavio je snimke razrušenog Vukovara. Zahvaljujući njegovom prijateljstvu s pokojnim engleskim novinarom ITN-a Michaelom Nicholsonom svjedočimo neobrađenim snimkama Domovinskog rata.

Snimke su nastale dan nakon što je pao Vukovar. Inače, Engleski dragovoljac Steve Gaunt je napustio rodni Leeds kako bi se priključio obrani Hrvatske, piše 7dnevno.

Na YouTubeu osvanule su tri snimke. Jedna svjedoči o dugačkoj koloni uplakanih i očajnih staraca, žena i djece, iz njega doznajemo o gnjevu i prkosu pojedinih Hrvata koji se pred četnicima nisu libili reći ono što misle, iako su gledali smrti u oči.

Jedan od takvih Vukovaraca u silini bijesa, razočarenja i očaja, ne mareći za svoj život na sav glas govorio je ono što mu je na duši.

“Je*em vam majku.. Snimaj, je*em ti majku. Ubij me, ajde! Ovo je moja zemlja! Što me izgoniš? Ubij me, jebemti. UBIJ ME! Ja sam ’57. služio armiju… Nemoj me iz moje zemlje izgoniti! UBIJ ME”, viče na sav glas dok ga drugi upozoravaju da ne pravi probleme. Žene oko njega glasno plaču, nariču i pitaju se “Bože, ima li te”…

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:Screenshot/7dnevno

Izvorni autor: PDN/7dnevno/S.V.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.