Obuljen Koržinek: Zakon o elektroničkim medijima bit će usvojen do ljeta, očuvat će medijski pluralizam

08.04.2021. 14:16:00

LIBERALIZIRAT ĆE GA

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek izjavila je u četvrtak da će Zakon o elektroničkim medijima biti usvojen do ljeta te da će vjerojatno biti liberaliziran kako bi omogućio nakladnicima da se razvijaju, uz očuvanje medijskog pluralizma.

Obavljamo zadnje konzultacije s Vijećem za elektroničke medije i drugim partnerima, nakladnicima, zakon će biti sigurno usvojen u Saboru do ljeta, kazala je novinarima Obiljen Koržinek dodavši kako to "traži vremena".

Bilo je dosta rasprava nakon prvog čitanja, svima je u interesu da zakon bude dobro napisan i zato želimo provesti još jednu rundu konzultacija sa svim dionicima, rekla je.

Na pitanje novinara o vrsti rješenja koje će biti promijenjeno, točnije, hoće li televizijska kuća moći biti vlasnik platforme preko koje će distribuirati svoj sadržaj i sadržaj drugih ponuđača, ministrica je odgovorila da će se unijeti instrumenti koji postoje u drugim zemljama gdje takve zabrane nema, koji će osigurati medijski pluralizam.

"Predložit ćemo zakon koji će omogućiti nakladnicima i drugima na tržištu da se mogu razvijati, a istovremeno će osigurati da po najvišim standardima štitimo medijski pluralizam", rekla je.

Kakav će mehanizam biti ugrađen javnost će biti upoznata kad zakon bude predstavljen na sjednici Vlade, najavila je.

Izvor: lš/h/Direktno.hr/Foto:FaH

Izvorni autor: lš/h/Direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.