Obustavljeni porođaji zbog masovnih otkaza u bolnici: Zdravstveni radnici ne žele se prisilno cijepiti

16.09.2021. 06:58:00

Opća bolnica Lewis County u New Yorku bilježi masovne otkaze zdravstvenih djelatnika zbog obaveznog cijepljenja, što dovodi neke usluge u pitanje, rekao je izvršni ravnatelj Gerald R. Cayer. Rodilište već ima nedostatak osoblja, s najmanje šest otkaza do sada, dok je još sedam članova osoblja izrazilo nespremnost, prenosi dnevnik.hr, a piše NBC News.

“Nakon 24. rujna nismo u mogućnosti sigurno pružati te usluge te nam ne ostaje ništa drugo nego da neko vrijeme ne obavljamo porođaje”, poručili su.

Rok za zaposlene u zdravstvenom sustavu da dobiju prve doze cjepiva je 27. rujna prema državnom zakonu. Izuzeci su napravljeni za one koji su alergični ili su ranije imali neželjene reakcije na cjepiva. “Kao zaposleni imamo obavezu ne dovoditi u opasnost one o kojima brinemo ili naše suradnike”, rekao je Cayer.

“Naša procijepljenost je sada oko 73 posto – 464 djelatnika je cijepljeno”, kaže Cayer pa dodaje: “Nije sigurno kada će se ovih 165 cijepiti.”

Na pitanje što bi trebalo da se rodilište ne ugasi, Cayer je kazao da “im je jedina nada da se broj cijepljenih poveća, pa će tako manje ljudi otići, a možda, uz malo sreće, neki koji su dali otkaz će se i predomisliti u toj odluci”.

Zaposlenici koji daju otkaz ili su otpušteni zbog statusa cijepljenja neće imati pravo na naknadu za nezaposlene, rekao je.

Izvor: Narod

Izvorni autor: ph, Foto: Depositphotos

Autor: